Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για τις λεγόμενες φρέσκιες μπύρες, που παράγουν οι λεγόμενες «μικροζυθοποιίες». Στη Θάσο άλλωστε πολλοί τουρίστες αναζήτησαν αντίστοιχες μπύρες της Σαμοθράκης και άλλων περιοχών που έχουν βρει τη δική τους θέση στους χώρους διασκέδασης.
Η τάση αυτή οδήγησε έναν λάτρη της μπύρας, τον επιχειρηματία του νησιού Βασίλη Φωτιάδη, να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα.
Η νέα μπύρα αποτελεί δική του ιδέα και έμπνευση. Ωστόσο, η γραφειοκρατική διαδικασία για την ανάπτυξη μονάδας ζυθοποιίας είναι πολύ μεγάλη. Έτσι σε πρώτη φάση, προχώρησε σε συνεργασία με την μικροζυθοποιία Καβάλας -γνωστή για τη Marmita- στην οποία έδωσε τη συνταγή και προχώρησε στην παραγωγή.
Η Droseri είναι μια ελαφριά μπύρα, στην κατηγορία pilsner, ιδανική για κατανάλωση τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα με διάρκεια 8-10 μηνών, χειροποίητη, με την ιδιαιτερότητα ότι στο λυκίσκο της έχει προστεθεί δυόσμος ώστε να δίνει την δροσιά που δικαιολογεί και το όνομά της.
Η μπύρα σε πρώτη φάση κυκλοφόρησε σε συσκευασίες γυάλινων μπουκαλιών των 330 ml και σχεδιάζεται σε επόμενη φάση τόσο μεγαλύτερη συσκευασία όσο και βαρέλι. Από τα μέσα του Απριλίου είναι διαθέσιμη σε όλες τις τοπικές κάβες.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Η Θασιακή» ο Βασίλης Φωτιάδης εξήγησε ότι το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από μεράκι και δεν αποσκοπεί στο κέρδος αλλά στο να δώσει στους επισκέπτες και τους ντόπιους μια διαφορετική επιλογή.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.