Η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάστηκε στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεταξάδων την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024. Οι Senior & Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων οργάνωσαν και πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και δράσεις σε ένα κλίμα γιορτής και παιχνιδιού με την παρουσία της τοπικής κοινωνίας, του Δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Μεταξάδων, καθώς και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Εθελοντισμού Στέλλας Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη.
Η ημέρα ξεκίνησε με μία ενημερωτική εκδήλωση για το περιβάλλον με τίτλο «Ο καιόμενος Έβρος υπό το πρίσμα της Οικολογικής Παιδαγωγικής της Ειρήνης». Οι Junior Ambassadors έκαναν λόγο για τις πυρκαγιές που δοκίμασαν τον Έβρο το καλοκαίρι του 2023 και παρουσίασαν τους μηχανισμούς που ενεργοποιεί για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια υπήρξε σύνδεση με το Λύκειο «Τάσος Μητσόπουλος» της Λάρνακας Κύπρου από όπου η κα Μαρινέλα Αυγορίτου μίλησε για τη μόνη Πράσινη Οικολογική Βιβλιοθήκη της Κύπρου. Ο κος Κυριάκος Μπονίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, εισήγαγε τις παρευρισκόμενες και τους παρευρισκόμενους στην Οικολογική Παιδαγωγική της Ειρήνης.


Ακολούθησαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης. Οι Senior & Junior Ambassadors παρουσίασαν τις δράσεις που σχεδίασαν και υλοποίησαν από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο για την προώθηση των Ευρωπαϊκών Εκλογών με μότο τους «Ψηφίζω Ευρώπη-Στηρίζω Ελλάδα», αλλά και το τραγούδι που συνέθεσαν για τις επικείμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Κατόπιν ακολούθησαν εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο, όπου οι Junior Ambassadors, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου, του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου έπαιξαν παιχνίδια μνήμης και αντιστοίχισης για την Ευρώπη και το φιδάκι της Ευρώπης, ενώ ζωγράφισαν μπλούζες και αφίσες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους Junior Ambassadors να φυτεύουν διάφορα φυτά στην αυλή του σχολείου, καθώς και το δέντρο της Ευρώπης.
Η γιορτή της Ημέρας της Ευρώπης σήμανε και το τέλος των δράσεων που διεξήγαγαν οι Senior & Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Οι ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες δράσεις τους είναι διαθέσιμες στη σελίδα τους στο Facebook MetaxadEs PAS, καθώς και στο ψηφιακό τους Info Point (https://blogs.sch.gr/gymmetax).