Σε μία πρωτοφανή πολιτική δήλωση, προχώρησε κατά την ομιλία του στον αγιασμό του εκλογικού του κέντρου ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.
Ο κ. Καλακίκος, θέλοντας να απαντήσει στον επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας» Σταμάτη Τσιακίρη σχετικά με την απομάκρυνση ειδικής συνεργάτιδας του δήμου, είπε την εξής φράση: «Δυστυχώς κανένας, ούτε υπουργός μπορεί να απολύσει υπαλλήλους».

Ο δήμαρχος Σουφλίου, χαρακτήρισε δυσάρεστο το γεγονός ότι δεν μπορούν να απολυθούν υπάλληλοι, ούτε από υπουργό.
Τη φράση «Δυστυχώς κανένας, ούτε υπουργός μπορεί να απολύσει υπαλλήλους«, ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος την είπε μπροστά σε δεκάδες συνδημότες του, στο κέντρο του Σουφλίου.

Τι έχει υποστηρίξει ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Σταμάτης Τσιακίρης.
Ο κ. Τσιακίρης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων του, τόνισε: «Ζητάμε ισονομία, δικαιοσύνη». Ο Σταμάτης Τσιακίρης δεσμεύτηκε μπροστά στους συνδημότες του, οι οποίοι τον χειροκρότησαν θερμά, ότι θα επιστρέψει συνεργάτης του δήμου η οποία εργαζόταν διαρκώς και την είχαν εμπιστευτεί όλοι οι δήμαρχοι Σουφλίου από την εποχή Κοτσάνη. Εργαζόμενη η οποία συνεργάστηκε και την εμπιστεύτηκαν οι δήμαρχοι Γιώργος Κοτσάνης, Μηνάς Στεργίου, Αθανασία Κακαλή και Ευάγγελος Πουλιλιός. Η δέσμευση Τσιακίρη είναι ότι η εργαζόμενη θα εργαστεί ξανά ως συνεργάτης δημάρχου από την 1-1-2024. «1η Γενάρη θα γυρίσει πίσω στη δουλειά της» είπε. Ήταν και παραμένει η πρώτη δέσμευση του υποψηφίου, ο οποίος δεσμεύτηκε παράλληλα ότι θα γίνει ΚΔΑΠ ΑμεΑ στο Σουφλί, κάτι που είχε υποσχεθεί η δημοτική αρχή και δεν έκανε.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, είπε για το θέμα το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023: «Δυστυχώς κανένας, ούτε υπουργός μπορεί να απολύσει υπαλλήλους. Οι ειδικοί συνεργάτες, να γνωρίζετε ότι είναι επιλογή του δημάρχου και αυτοδικαίως λύνεται η σχέση που έχουνε με τη λήξη της δημοτικής αρχής. Εγώ αυτό που θέλω να πω γιατί ακούω για πράγματα εξωφρενικά που λένε εκπρόσωποι ατόμων που δεν είναι παρόντες. Αυτό δεν είναι έντιμο, δεν είναι εκπρόσωποί τους. Να μας πούνε, εκπροσωπούνε και μιλάνε γι’ αυτά τα άτομα; Εγώ θέλω να ξέρετε το εξής. Ότι σε όλους τους ειδικούς συνεργάτες έδωσα τις ίδιες δυνατότητες και τις ευκαιρίες και στο συγκεκριμένο άτομο, αυτή την ευκαιρία την έδωσα και την αρνήθηκε. Λοιπόν που είναι το μεμπτό; Που είναι αυτό το οποίο καταλογίζουνε; Τι είναι αυτοί οι χαρακτηρισμοί που λένε στο διαδίκτυο, η τάδε, αυτό και τα λοιπά κοινωνικά προβλήματα, ξέρετε ανάπηρη. Δεν είναι απαξιωτικά; Μιλάνε ερήμην χωρίς εξουσιοδότηση; Πραγματικά μιλάνε ότι εδώ θα φέρουν τη Δικαιοσύνη λέει. Δηλαδή εμείς, αυτός ο κόσμος, αυτή η λαοθάλασσα θέλουμε Δικαιοσύνη; Εμείς είμαστε το πνεύμα του δικαίου».

Ο δήμαρχος Σουφλίου και εκ νέου υποψήφιος, είναι συνταξιούχος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, έθεσε δύο φορές υποψηφιότητα για το δήμο Σουφλίου και εκλέχθηκε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.