Η Βουλή Τηλεόραση και αυτή την εβδομάδα μέσα από το πρόγραμμά της δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης επιλεγμένων σειρών, εκπομπών και ταινιών.
Οι προτάσεις της εβδομάδας.

Free to Run
Δευτέρα, 10/7 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Πιερ Μόρατ (Γαλλία, 2016). Είναι σχεδόν αυτονόητο σήμερα ότι όποιος θέλει να ασχολη­θεί με το τρέξιμο, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευ­γάρι αθλητικά παπούτσια και την αντίστοιχη θέληση. Πριν, όμως, από μόλις 50 χρόνια τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Το τρέξιμο εθεωρείτο μια υπόθεση αποκλειστικά των ελίτ ανδρών αθλητών, που αγωνίζονταν μεταξύ τους στο στίβο. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την άγνωστη ιστορία του κινήματος του τρεξίματος και τον αγώνα για το δικαίωμα στο να τρέχουν ελεύθερα όλοι οι άνθρωποι -ειδικά οι γυναίκες- ενάντια στον συντηρητι­σμό των επίσημων αθλητικών σωματείων.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ο Λόρενς της Αραβίας
Τρίτη, 11/7 στις 23:00
Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινω­νικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ντέιβιντ Λιν σκηνοθέτησε το 1962 μια επική ιστορική ταινία, που βασίζεται στη ζωή του Τόμας Έντουαρντ Λό­ρενς, ενός βρετανού αξιωματικού, ο οποίος κατά τη διάρ­κεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανέλαβε αποστολή να κατασκοπεύσει τον άτακτο στρατό των διάφορων τοπι­κών φυλών της Σαουδικής Αραβίας.

Αγκάθι
Τετάρτη, 12/7 στις 24:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Γαβριήλ Τζάφκα με τους Νέελ Ρόνχολτ, Γιένς Σέτερ Λάσεν, Βίμπεκε Χάστρουπ (Ελλάδα – Δανία 2017). Η Λίζα και ο Γιάκομπ μόλις πα­ντρεύτηκαν. Την ίδια νύχτα αποφασίζουν να πάνε ταξίδι του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Ο Γιάκομπ, όμως, δεν γνωρίζει τον προορισμό τους, καθώς η Λίζα έκανε όλες τις προετοιμασίες μυστικά. Όλα συμβαίνουν σύμ­φωνα με το σχέδιο της Λίζας, μέχρι που η ίδια συνειδη­τοποιεί ότι αυτό βλάπτει την αγάπη τους και η πίστη τους μετατρέπεται σε φόβο…

Οι «Τυχοδιώκτες» της Μοντέρνας Τέχνης: Οι Μποέμ (1/6)
Πέμπτη, 13/7 στις 22:00
Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Αμελί Αρό και Πολίν Γκαγιάρ. Η περιπετειώδης ζωή στο Παρίσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, διάσημων ανατρεπτικών καλλιτε­χνών, όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Κοκτώ, ο Χέμινγουεϊ, που σφράγισαν με το έργο τους τη μοντέρνα τέχνη, αλλά και που θεωρήθηκαν τυχοδιώκτες πριν γίνουν ήρωες.

Βουλής Βήμα
Πέμπτη, 13/7 στις 23:00
Στον απόηχο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, η εκπομπή «Βουλής Βήμα» δίνει έμφαση στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, με στόχο μια αποτελεσματικότερη Δημόσια Διοίκηση.

Αμαζόνιος: Ο Χαμένος Κόσμος (2/3)
Παρασκευή, 14/7 στις 21:00
Αγγλική σειρά ντοκιμαντέρ. Τα δάση του Αμαζονίου ανέ­καθεν θεωρούνταν ως σκοτεινές, ανεξερεύνητες περιοχές, τόπος άγριας ζωής αφιλόξενης για τον άνθρωπο. Τα τε­λευταία, όμως, αρχαιολογικά ευρήματα ανατρέπουν αυτή την εικόνα και αποκαλύπτουν έναν αρχαίο, πολύπλοκο και μέχρι τώρα άγνωστο πολιτισμό του Αμαζονίου.

Ένας Καταδικασμένος σε Θάνατο Δραπέτευσε
Παρασκευή, 14/7 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Ρομπέρ Μπρεσόν, με τους Φανί Αρντάν, Φρανσουά Λετεριέ, Σαρλ Λε Κλεν, Ρολάν Μονό (Γαλλία, 1956). Ο υπολοχαγός Φονταίν, στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στη Γαλλία, καταφέρνει να αποδρά­σει από τις φυλακές όπου κρατείται, παίρνοντας μαζί του και τον νεαρό συγκρατούμενό του, Ζοστ.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 15/7 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 15/7 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι Σάββατο, 15/7 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ με τους Ντέμιαν Χερνάντεζ, Αντάρ Ματζάντο, Μαγνταλένα Τορ­τόρο (Χιλή 2018). Σε μια απομονωμένη κοινότητα στις Άνδεις, όπου οι κάτοικοι έχουν αποκηρύξει τον σύγχρο­νο τρόπο ζωής, μια παρέα εφήβων συνειδητοποιεί πως προστατεύεται από τις απειλές της πόλης, όχι όμως και από τα ανθρώπινα πάθη.

ΑMΠΕ
Κυριακή, 16/7 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Φερνάντο Αστράντε (Βραζιλία, 2019). Με τη βοήθεια ενός Βραζιλιάνου σεφ, ένα 12χρονο αγόρι που ονειρεύεται να γίνει μάγειρας προσπαθεί να βρει την ιδανική συνταγή για να σπάσει τα στερεότυπα και να ξεπεράσει τα εμπόδια που χωρίζουν τη μισή ισραηλινή και μισή παλαιστινιακή οικογένειά του.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/