Οι Ηardgroove (street funk) Quartet είναι μια μπάντα η οποία δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια και υπηρετεί ένα στυλ μουσικής το οποίο  είχε εισαγάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Αμερική, ο αείμνηστος ντράμερ Κώστας Κουβίδης. Αυτός είναι και ο λόγος που η πορεία αυτής της μπάντας είναι αφιερωμένη σε αυτόν τον μουσικό, καθώς η ιδέα δημιουργίας ενός τέτοιου σχήματος ήταν απόφαση του ίδιου. Πιο συγκεκριμένα, το σχήμα αυτό συνδυάζει την Funk ρυθμική τεχνοτροπία με αρμονικά στοιχεία της Jazz μουσικής, ενώ όλα αυτά δημιουργούν μία RnB διάθεση όπου τελικά δημιουργείται και μία δημιουργική επικοινωνία μεταξύ του ακροατηρίου και του σχήματος.

Όσον αφορά το βιογραφικό του σχήματος είναι ενεργό μέλος της μουσικής σκηνής της πόλης (Θεσ/νίκη) καθώς επίσης και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει επίσης σε πολυάριθμα φεστιβάλ της Ελλάδας. Οι μουσικοί επίσης έχουν μία προσωπική και επιτυχημένη πορεία με διάφορα σχήματα όπως είναι οι Aroma Caribe κ.α., καθώς επίσης και συνεργασίες με μουσικούς από το εξωτερικό όπως είναι ο Michael Weisberger (Milo Z, New York) και πολλοί άλλοι. Σκοπός των μουσικών του σχήματος είναι να δημιουργούν μία ευχάριστη και ρυθμική ατμόσφαιρα παρουσιάζοντας διασκευές από James Brown, Kenny Garret, Marcus Miller, Stevie Wonder, Joshua Redman καθώς επίσης και πολλές αυθεντικές συνθέσεις (ήδη ετοιμάζεται και η κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς).

Το σχήμα αποτελείται από τον Χάρη Καπετανάκη-σαξόφωνο, τον Νίκο Βαργιαμίδη-ντραμς, τον Δημήτρη Γιαλαμά-ηλ. Μπάσσο και τον Δημήτρη Αγγελάκη στα πλήκτρα.