Όσο πλησιάζουν οι κάλπες της Κυριακής, οι δημοσκοπίσεις δίνουν διάφορες αποτυπώσεις για την κατανομή των εδρών των κομμάτων.
Ο Έβρος είναι 4εδρική και στις προηγούμενες εκλογές εκλέχθηκαν δύο βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Σταύρος Κελέτσης, ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μενέλαος Μαλτέζος και ένας από την Ελληνική Λύση, ο Πάρης Παπαδάκης.
Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει και τρίτο βουλευτή στον Έβρο, ενώ γρίφος παραμένει το που θα καταλήξει η 4η έδρα. Ο κ. Μαλτέζος με χορηγούμενη διαφήμιση ζητάει να μην γίνει το 4-0, καθώς ίσως να θεωρεί πιθανώς ότι ύστερα από τόσα χρόνια πολιτικής διαδρομής, κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής και εξαιτίας της μεγάλης πτώσης της Νατάσας Γκαρά, για μόλις μία μέρα.
Το πως πάντως θα διαμορφωθεί ο αριθμός των εδρών στο νομό θα αποδειχθεί την Κυριακή.
Ο τρίτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Αν μπουν τα κόμματα ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας ή και άλλο κόμμα στη βουλή, θα υπάρχουν ανατροπές σε περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, ειδικά σ’ αυτές που εκλέγουν περισσότερους από 4 βουλετές.
Πρώτος στη λίστα του ψηφοδελτίου της Νίκης είναι ο Νίκος Μαγγίνας και πρώτος στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρώτος είναι ο Λευτέρης Χαμαλίδης και στο ΚΚΕ ο Σάββας Δευτεραίος.

Στις βουλευτικές εκλογές της 25 Ιουνίου, θα ισχύσει μπόνους έως 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.
Η κατανομή γίνεται από το πανελλαδικό άθροισμα των ψήφων κάθε κόμματος προς τις εκλογικές περιφέρειες, δηλαδή «από το κέντρο προς τα έξω». Στις τετραεδρικές το εκλογικό μέτρο αντιστοιχεί στο 25% των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Οι άλλες τρεις έδρες κατανέμονται με βάση τα λεγόμενα «υπόλοιπα» των κομμάτων σε κάθε εκλογική περιφέρεια.
Ξεκινώντας από το μικρότερο κόμμα προς το μεγαλύτερο, αρχίζει η κατανομή εδρών, πρώτα από τις περιφέρειες με τα μεγαλύτερα υπόλοιπα ψήφων (όχι ποσοστών).

Αισιόδοξος πάντως ότι η Ελληνική Λύση θα κρατήσει την έδρα εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο Πάρης Παπαδάκης.
Αισιοδοξία ότι ο ΠΑΣΟΚ θα αυξήσει τα ποσοστά του εκφράζει το κόμμα.