Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Η Σιωπή των Άλλων
Δευτέρα, 12/6 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ της Αλμουδένα Καρασέδο και του Ρό­μπερτ Μπέιχαρ (Ισπανία, 2018), που αποκαλύπτει τον αγώνα των θυμάτων της Δικτατορίας του Φράνκο στην Ισπανία, οι οποίοι εξακολουθούν να αναζητούν τη δι­καίωση μέχρι και τις ημέρες μας.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Οι Ομπρέλες
του Χερβούργου
Τρίτη, 13/6 στις 23:00
Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινω­νικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ζακ Ντεμί υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, που αναδείχθηκαν από το κίνημα της Nouvelle Vague στη Γαλλία. Με τις «Ομπρέλες του Χερβούργου» συνδύασε δυο διαφορετικά κινηματογρα­φικά είδη, το αμερικανικό μιούζικαλ και το μελόδραμα, με ένα μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο, αποσπώντας τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Η ταινία αποτέλεσε, επίσης, την πρώτη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της πρωταγωνίστριας Κατρίν Ντενέβ.

Αμαρτωλές Γυναίκες
Τετάρτη 14/6 στις 01:00
Ταινία του Λιούις Μάιλστοουν με τους Μπάρμπαρα
Στάνγουικ, Βαν Χέφλιν , Κερκ Ντάγκλας, Ελίζαμπεθ Σκοτ (1946). Μια αδίστακτη κληρονόμος παντρεύεται τον παιδικό της φίλο, έναν φιλόδοξο εισαγγελέα, που είναι ο μόνος επιζών μάρτυρας του φόνου της πλού­σιας θείας της, δεκαεπτά χρόνια νωρίτερα.

Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ
Πέμπτη, 15/6 στις 22:00
Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ, κρύβεται μια ιστορία. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει η συγκεκριμέ­νη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε επεισόδιο, ένας σαιξπηρικός συγγραφέας ή ηθοποιός αναλαμβάνει να μας μυήσει στον μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του. Κύκλος 3- Επεισόδιο 4/6.

Ο Πόλεμος των Κουμπιών
Παρασκευή, 16/6 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Ιβ Ρομπέρ (Γαλλία, 1962). Σε ένα γαλλικό χωριό, δυο αντίπαλες ομάδες παιδιών μάχονται μεταξύ τους, με έπαθλο τα κουμπιά που κό­βουν από τα ρούχα των ηττημένων.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 17/6 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 17/6 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Ο Λαβύρινθος της Σιωπής
Σάββατο, 17/6 στις 23:00
Γερμανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζούλιο Ρικιαρέ­λι, με τους Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Ζιμάνσκι, Φρι­ντερίκε Μπεχτ (2015). Στη Γερμανία του 1958 κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Άουσβιτς και κανείς δεν ρωτά. Ένας νεαρός δικηγόρος όμως ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πρώην μέλη των Ες-Ες είναι τώρα δάσκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλλη­λοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα στους συμπατριώτες τους, που νομίζουν ότι οι ιστορίες για τα ολοκαυτώματα και τα βασανιστήρια ήταν μύθοι ή ακόμη περισσότερο προ­παγάνδα των συμμαχικών δυνάμεων.

Από Τόπο σε Τόπο: Νέα Ιωνία Αττικής Κυριακή, 18/6 στις 12:00
Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στη Νέα Ιωνία Αττικής, με την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση. Αρχισυ­νταξία – Έρευνα – Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Ένα Σχολείο στο Cerro Hueso
Κυριακή, 18/6 στις 17:30
Νεανική ταινία της Μπετάνια Καπάτο. Η 6χρονη Έμα ετοιμάζεται να πάει στο δημοτικό, όμως κανένα σχολείο δεν δέχεται ένα παιδί διαγνωσμένο στο φάσμα του αυτι­σμού. Οι μόνοι πρόθυμοι είναι οι εκπαιδευτικοί ενός σχο­λείου σε μια αγροτική περιοχή κοντά στις όχθες του πο­ταμού Παρανά. Αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια της Έμα πρέπει να εγκαταλείψει τη μεγαλούπολη και να μετακο­μίσει στην ύπαιθρο. Η αλλαγή αυτή όμως θα αποδειχθεί ευεργετική.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.