Κοινωνική Δράση της EAST WEST στις περιοχές που δραστηριοποιείται (και στη Θράκη).

Όλο και περισσότεροι κάδοι για την ανακύκλωση ρούχων, κάνουν την εμφάνισή τους στους δήμους της Θράκης. Με ευαισθησία και αγάπη προς το συνάνθρωπο, η EAST WEST φροντίζει ώστε τα αντικείμενα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, να καταλήξουν σε ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη, και τα υπόλοιπα να πάρουν το δρόμο της ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των Δήμων (κοινωνικό παντοπωλείο Πολυγύρου, Παύλου Μελά, κλπ), διάφορων μη κυβερνητικών οργανισμών που στηρίζουν τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και τους πρόσφυγες (Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, African migrants crossing Mediterranean), αλλά και μέσα από άλλες δράσεις, κοινωνικού & εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Οφέλη για το Δήμο, τους Δημότες και το Περιβάλλον Μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με την East West παρέχει τα εξής πλεονεκτήματα:
– Μείωση της συνολικής ποσότητας οικιακών αποβλήτων που καταλήγουν στα σκουπίδια και στη συνέχεια στις χωματερές.
– Ελάφρυνση των πολιτών από πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις στα δημοτικά τέλη από το κόστος αποκομιδής και ταφής των εν λόγω απορριμμάτων.
– Μείωση κατανάλωσης ενέργειας ως προς την κατασκευή-παραγωγή νέων υφασμάτων.
– Ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και βελτίωση των συνθηκών ζωής.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Στη συνεργασία μας με τους Δήμους η East West δίνει έμφαση στη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, ιδιαίτερα σε σχολεία, καθώς είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση των μελλοντικών ενεργών πολιτών από μικρή ηλικία, με στόχο να αναπτύξουμε όλοι μία συλλογική πράσινη συνείδηση. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε συχνά δράσεις και εκδηλώσεις ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Αυτές πραγματοποιούνται με εικαστικά εργαστήρια, διήγηση ιστορίας/εκπαιδευτικού υλικού σχετικού με την ανακύκλωση, μίνι θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα, διαδραστικές δραστηριότητες με ανιματέρ/εμψυχωτές, κλπ.
Η δράση με Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενισχύεται συνεχώς, έχοντας πλέον συνεργασία με τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κομοτηνής, Ορεστιάδας καθώς και με τους Δήμους Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Παγγαίου και Αβδήρων.

Με την υποστήριξη της East West, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ε.Ο.ΑΝ που είναι ο Εθνικός Συντονιστής των δράσεων πρόληψης αποβλήτων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2022 «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα», με συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων. Αυτή τη χρονιά με μεγάλη μας τιμή, θα συμμετέχουμε ως «Green Brand» του Followgreen Δήμου Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, για τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» για το σχολικό έτος 2022-2023.