Αν αναρωτιέστε τι χρειάζεται ένα νεογέννητο, ένα καθαρό και ασφαλές δωμάτιο ανήκει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα απαραίτητα που πρέπει να εξασφαλίσετε στο μωρό σας. Οι διακοσμητικές ιδέες που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα με βρεφικά είδη, αλλά και οι συμβουλές που θα λάβετε από τους οικείους σας είναι πολλές και συχνά μπορούν να σας μπερδέψουν. Βρείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίσετε προκειμένου να επιπλώσετε κατάλληλα το βρεφικό δωμάτιο και εξασφαλίστε έναν λειτουργικό χώρο για να αναπτυχθεί το μωρό σας.

Δημιουργήστε διαφορετικούς χώρους στο δωμάτιο

Το νεογέννητο μωρό σας έχει σίγουρα πολλές, διαφορετικές ανάγκες και καλό θα ήταν να διαμορφώσετε το δωμάτιό του με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να τις καλύπτετε με ευκολία. Δημιουργήστε λοιπόν ξεχωριστούς χώρους ή ζώνες μέσα στο δωμάτιο, σε καθεμία από την οποία θα τοποθετήσετε έπιπλα για μια διαφορετική ανάγκη του μωρού σας. Μπορείτε για παράδειγμα να δημιουργήσετε μια γωνία θηλασμού στην οποία θα βάλετε την πολυθρόνα θηλασμού και μια συρταριέρα στην οποία θα φυλάσσετε αντικείμενα όπως πανάκια θηλασμού, μια κουβερτούλα για το μωρό, το θήλαστρο κλπ. Σε μια άλλη ζώνη του δωματίου τοποθετήστε την κούνια του μωρού και σε μια τρίτη την αλλαξιέρα του.

Αγοράστε πολυμορφικά έπιπλα

Τα πολυμορφικά έπιπλα θα σας λύσουν τα χέρια, ιδίως αν δεν διαθέτετε ένα εξαιρετικά ευρύχωρο βρεφικό δωμάτιο. Αναζητήστε στην αγορά έπιπλα με πολλές λειτουργίες ή έπιπλα που μπορούν να συρρικνωθούν και να αποθηκευτούν εύκολα. Επιλέξτε αλλαξιέρες με ενσωματωμένα συρτάρια για να αποθηκεύετε βρεφικές κρέμες, πετσέτες για το μπανάκι ή ρουχαλάκια νεογέννητου, είτε βρείτε κούνιες που μπορούν να μετατραπούν σε παιδικό κρεβάτι. Με μια απλή έρευνα αγοράς, τα πολυμορφικά έπιπλα θα σας εκπλήξουν με την υψηλή τεχνολογία και την ευκολία που σας προσφέρουν.

Επιλέξτε προσεκτικά τα χρώματα

Τα χρώματα που επιλέγετε να τοποθετήσετε στο παιδικό δωμάτιο είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του μωρού σας. Προτιμήστε χρώματα σε απαλές, ουδέτερες αποχρώσεις που δημιουργούν ηρεμία στο βρέφος και αποφύγετε τα έντονα χρώματα όπως κόκκινο, αλλά και τα σκούρα χρώματα όπως σκούρο γκρι ή navy blue. Αν θέλετε να προσθέσετε κάποια σκούρα πινελιά είναι προτιμότερο να το κάνετε προσθέτοντας κάποια έπιπλα σε αυτές τις αποχρώσεις που θα επιλέξετε και αποφύγετε τις λεπτομέρειες αυτές στον χώρο που κοιμάται το μωρό σας.