Η διατήρηση των υγιών μαλλιών και η επίτευξη μιας κομψής εμφάνισης μπορεί να απαιτεί κάποια προσπάθεια, αλλά υπάρχουν πολλά βήματα που μπορούν να κάνουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες για να διατηρήσουν την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών τους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη διατήρηση υγιών μαλλιών, μαζί με ορισμένες προτάσεις μοναδικών προϊόντων:

Προσέξτε το συχνό λούσιμο των μαλλιών

Η συχνή καθαριότητα των μαλλιών μπορεί να μην είναι τόσο ευεργετική για το τριχωτό της κεφάλης, όπως πολλοί πιστεύουν. Το συχνό λούσιμο και η χρησιμοποίηση μη ποιοτικών προϊόντων μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά αφήνοντας επάνω κατάλοιπα που ερεθίζουν το δέρμα και προκαλούν τριχόπτωση. Είναι καθαρά δικό σας θέμα πόσο συχνά λούζεστε, ανάλογα με τις δίκες σας ανάγκες και προτιμήσεις. Για την σωστή αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, καλό θα είναι να κάνετε χρήση γνωστών προϊόντων που θρέφουν τα μαλλιά σας και είναι εξειδικευμένα για ευαίσθητες επιδερμίδες. Εναλλακτικά μπορείτε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε 2 ή 3 μέρες.

Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό σπρέι

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν σίδερο ισιώματος για να περιποιηθούν συχνά τα μαλλιά τους και να διατηρήσουν σε καθημερινή βάση την φόρμα στα μαλλιά τους. Αυτή η τακτική μπορεί να φθείρει την τρίχα των μαλλιών και σταδιακά να την καταστρέψει. Ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι της Redken https://romylos.gr/collections/redken, θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός φιλμ προστασίας στα μαλλιά, μειώνοντας τη ζημιά και το σπάσιμο. Αναζητήστε ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι που είναι ελαφρύ και δεν αφήνει κολλώδη υπολείμματα στα μαλλιά.

Κουρευτείτε τακτικά 

Το τακτικό κούρεμα μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ψαλίδας στις άκρες και στη διατήρηση του σχήματος και του στυλ των μαλλιών σας. Το πόσο συχνά χρειάζεται να κάνετε κούρεμα θα εξαρτηθεί από τον τύπο των μαλλιών σας και το στυλ που θέλετε, αλλά οι περισσότεροι βρίσκουν ότι το κούρεμα κάθε 6-8 εβδομάδες είναι αρκετό.

Η υγιεινή διατροφή επηρεάζει τα μαλλιά σας

Η κατανάλωση υγιεινών τροφών που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, σίδηρος και βιταμίνη Β μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των μαλλιών και της περαιτέρω ανάπτυξης. Ορισμένες τροφές που είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία των μαλλιών, είναι αυτές που περιλαμβάνουν αυγά, ξηρούς καρπούς, χόρτα και σολομό.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει τα μαλλιά, προκαλώντας ξηρότητα και σπάσιμο. Αν θέλετε να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίριι και το χειμώνα βάλτε ένα καπέλο ή χρησιμοποιείστε ειδικά προϊόντα για μαλλιά της Kerastase Genesis https://romylos.gr/collections/kerastase-genesis που περιέχουν SPF και βοηθάνε στην προστασία των μαλλιών.

Χρησιμοποιήστε λάδι μαλλιών ή σέρουμ

Τα λάδια και τα σέρουμ μαλλιών της Redken, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ενυδάτωσης και της θρέψης των μαλλιών σας, ειδικά σε ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά. Προσπαθήστε να βρείτε ειδικά λάδια που βοηθάνε την ανάπτυξη των μαλλιών και δεν τα επιβαρύνουν με κατάλοιπα. Το λάδι από αργκάν ή το λάδι jojoba προσφέρουν πρόσθετη ενυδάτωση και θρέφουν την τρίχα.

Εξετάστε τα συμπληρώματα μαλλιών

Η λήψη συμπληρωμάτων μαλλιών της Kerastase Genesis, με συστατικά όπως βιοτίνη, κολλαγόνο και κερατίνη μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των μαλλιών. Πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας να και βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή για εσάς.

Όσον αφορά τις συστάσεις προϊόντων, υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών υψηλής ποιότητας στην αγορά που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της υγείας και του στυλ των μαλλιών. Ορισμένες δημοφιλείς μάρκες περιλαμβάνουν τα Redken, Kerastase Genesis, Oribe και Bumble and Bumble. Όταν επιλέγετε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, φροντίστε τα προϊόντα που αναζητάτε να είναι προσαρμοσμένα στον δικό σας τύπο τρίχας και να περιέχουν υψηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά.