Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με δυναμική την παρουσία φοιτητών και μαθητών.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξέφρασαν οργή και αγανάκτηση για την τραγωδία στα Τέμπη απαιτώντας «να αποδοθούν οι διαχρονικές ευθύνες των υπευθύνων και να τερματιστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων του δημοσίου πλούτου στο βωμό του κέρδους».
Κρατώντας, μαύρα μπαλόνια, πλακάτ και πανό με μηνύματα όπως «Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των φοιτητών», «Ποτέ ξανά», «Πάρε με όταν φτάσεις», «Το «στείλε όταν φτάσεις» δεν έφτασε ποτέ» οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα με αίτημα την ασφάλεια στις μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κατά των ιδιωτικοποιήσεων όχι μόνο στις μεταφορές, αλλά στην υγεία και την παιδεία.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, δυναμικό ήταν το «παρών» φοιτητών και μαθητών του νομού Ροδόπης. Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΔΠΘ ανέστειλε τα μαθήματα σε όλες τις σχολές από τις 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων σωματεία του δημοσίου τομέα, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, σωματεία του Εργατικού Κέντρου, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι και συνταξιούχοι.
Μετά τις ομιλίες εκπροσώπων συνδικάτων και συλλόγων φοιτητών και μαθητών ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος τόνισε, σήμερα σε όλη την χώρα και στην Κομοτηνή μίλησε η κοινωνία και κυρίως η νέα γενιά.
Έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη και να χυθεί άπλετο φως. Να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία με θύματα 57 κυρίως νέα παιδιά, να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην υπάρξει ατιμωρησία. Αυτή θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη των αδικοχαμένων νέων και η μεγαλύτερη συνεισφορά ώστε η νέα γενιά, που βιώνει με αβεβαιότητα το μέλλον της, να νιώσει ξανά ασφαλής.