Ενδιαφέρουσες ταινίες, σειρές και εκπομπές, προτείνει για ακόμη μία εβδομάδα ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων.
Δείτε στη Βουλή Τηλεόραση αυτή την εβδομάδα:

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ο Κανόνας του Παιχνιδιού
Τρίτη, 28/2 στις 23:00
Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινω­νικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ζαν Ρενουάρ γυρίζει τον «Κανόνα του Παιχνιδιού» το 1939, απεικονίζοντας τη γαλλική αριστοκρατία με χιού­μορ, ενώ τεχνικά σπάει τους αφηγηματικούς κώδικες. Τοποθετημένη χρονικά στην παραμονή του Β’ Παγκο­σμίου Πολέμου, σε ένα κλίμα αντισημιτισμού, η ταινία αποτελεί το σκληρό πορτρέτο ενός κόσμου σε παρακμή και ειδικά της γαλλικής ελίτ, που επιπόλαια αδιαφορεί για τους επικείμενους κινδύνους.

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι
Τετάρτη, 1/3 στις 24:00
Ταινία του Μάσιμο Νταλαμάνο με τους Χέλμουτ Μπέργκερ, Ρίτσαρντ Τοντ, Χέρμπερτ Λομ, Μαρία Ρομ (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Δ. Γερμανία – 1970). Βα­σισμένη στο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ, η ταινία είναι μια σύγχρονη απεικόνιση του εγωιστή, διεφθαρμένου Ντόριαν Γκρέι, που καταφέρνει να διατηρήσει την νεα­νική του ομορφιά για πάντα. Όμως ένα πορτρέτο του γερνάει σταδιακά, αποκαλύπτοντας την εσωτερική του ασχήμια.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 2/3 στις 23:00
Συζήτηση για τον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοι­κήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοι­πές επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών».

Καλημέρα Βαβυλωνία

Παρασκευή, 3/3 στις 22:00
Ιταλική ταινία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι με τους Γκρέτα Σκάκι, Βίντσεντ Σπάνο, Τσαρλς Ντανς, Γιοακίμ Ντε Αλμέιντα (1987). Δύο αδέλφια από την Τοσκάνη της Ιταλίας, μετά την οικονομική καταστροφή του πατέρα τους, μεταναστεύουν στην Αμερική, τη σύγχρονη Βαβυ­λωνία. Εκεί τους δίνει δουλειά ο Γκρίφιθ, στα γυρίσματα της «Μισαλλοδοξίας», όπου θα γνωρίσουν δύο υποψή­φιες στάρλετ και θα τις παντρευτούν. Ο καθένας τους, όμως, θα έχει διαφορετική τύχη κοντά τους…

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Τα Μουσεία της Μικράς Ασίας (Α’ Μέρος)
Σάββατο, 4/3 στις 17:00
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ξεναγεί σε ελληνι­κούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 4/3 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι ο­ποίες επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 4/3 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Στην Αγκαλιά του Φιδιού
Σάββατο, 4/3 στις 23:00
Κολομβιανή ταινία σε σκηνοθεσία του Σίρο Γκέρα με τους Γιαν Μπιζοβέ, Νίλμπιο Τόρες, Μπριόν Ντέιβις, Α­ντόνιο Μπολιβάρ, Γιαουενκού Μιγκέ (2015). Με από­σταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές ιδιότη­τες. Η περιπλάνηση θα τους οδηγήσει στον ίδιο σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα πάρει μια απρόβλεπτη τροπή…

Από Τόπο σε Τόπο – Κέα (Τζιά)
Κυριακή, 5/3 στις 12:00
Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στην Νήσο Κέα (Τζιά) και την πλούσια πολιτιστική της παράδοση. Λαογραφική Έρευνα – Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Η Καρδιά του Μεσκίτ
Κυριακή, 5/3 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Άνα Λάουρα Καλντε­ρόν (Μεξικό, 2019). Η Λουτσία, ένα κορίτσι μιας φυλής ιθαγενών του βόρειου Μεξικού, ονειρεύεται να γιατρέψει τη ραγισμένη καρδιά του πατέρα της παίζοντας άρπα, ένα μουσικό όργανο που παραδοσιακά παίζουν μόνο οι άνδρες της κοινότητάς της.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.