Ξεχωριστές ταινίες, εκπομπές και ντοκιμαντέρ από τη Βουλή τηλεόραση μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή

Η Ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας σε Χρώμα: Αυτοκρατορία (2/3)
Τρίτη, 7/2 στις 23:00
Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, που αναδεικνύει καί­ρια σημεία της Βρετανικής ιστορίας του 20ου αιώνα, μέσα από επιχρωματισμένο, σπάνιο αρχειακό υλικό.

Ο Πεθερός της Νύφης
Τετάρτη, 8/2 στις 24:00
Ταινία του Βιντσέντε Μινέλι, με τους Σπένσερ Τρέισι, Τζόαν Μπένετ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ κ.ά.. Παραγωγή: 1951 (ΗΠΑ). Η νιόπαντρη Κέι Ντάνσταν ανακοινώνει πως είναι έγκυος στον πατέρα της και στη μητέρα της. Όμως ο μέλλων παππούς, Στάνλεϊ Μπανκς, δε φαίνεται να συμμερίζεται τη χαρά όλων των υπολοίπων.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 9/2 στις 23:00
Η εκπομπή «Τι Λέει ο Νόμος», με την Αλεξία Κουλούρη, εστιάζει στη ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, που προβλέπει την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές κα­ταδικασμένων για εγκληματικές οργανώσεις. Στο επίκε­ντρο και οι διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ε­πενδύσεων, για την προστασία των καταναλωτών.

Ο Πόλεμος των Κουμπιών
Παρασκευή, 10/2 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Ιβ Ρομπέρ (Γαλλία, 1962). Σ’ ένα γαλλικό χωριό, δυο αντίπαλες ομάδες παιδιών μάχο­νται μεταξύ τους, μ’ έπαθλο τα κουμπιά που κόβουν από τα ρούχα των ηττημένων.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Μουσείο Κωνσταντινούπολης
Σάββατο, 11/2 στις 17:00
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ξεναγεί σε ελλη­νικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 11/2 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι ο­ποίες επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 11/2 στις 19:00

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Στέφαν Τσβάιχ
Σάββατο, 11/2 στις 23:00
Γερμανοαυστριακή ταινία, σε σκηνοθεσία της Μαρία Σρέιντερ με τους: Γιόζεφ Χάντερ, Μπάρμπαρα Σού­κοβα, Τόμας Λεμαρκίς (2016). Μια ιστορική ταινία για τον Στέφαν Τσβάιχ, έναν από τους σπουδαιότε­ρους συγγραφείς του 20ου αιώνα και, ταυτόχρονα, το πορτρέτο μιας εποχής κατά την οποία η Ευρώπη κα­τέρρεε από τις επιλογές της ναζιστικής Γερμανίας.

Αγόρι από Γυαλί
Κυριακή, 12/2 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Σάμιουελ Ρόσι(Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία 2020). Ο Πίνο είναι ένα παιδί που πάσχει από αιμορροφιλία και παίρνει κουράγιο μέσα από την ασυγκράτητη επιθυμία του για ελευθερία και το απεριόριστο θάρρος του: αποφασίζει να ξεκινήσει την περιπέτειά του στον κόσμο και να δείξει σε όλους ότι μπορεί να ζήσει τη ζωή του σαν ένα κανονικό παιδί.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Επικοινωνία
e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr
Τηλ: 210-3735035

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.