Κομοτηνή

Οι θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και 7 μποφόρ και η έντονη αίσθηση του κρύου είναι τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει αυτήν την ώρα την πόλη της Κομοτηνής.
Δεν υπάρχουν προβλήματα προς το παρόν, όμως οδηγοί και πεζοί θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στους κάδους απορριμμάτων που παρασύρονται στους δρόμους λόγω των ανέμων και εμποδίζουν την ομαλή διέλευση οχημάτων, αλλά και στις πτώσεις δένδρων. Ήδη σε γειτονιά της Κομοτηνής μπροστά από το 10ο δημοτικό σχολείο μεγάλος κορμός δένδρου έσπασε και κατέληξε πάνω στην περίφραξη παρακείμενης κατοικίας. Ειδικά για τους κάδους απορριμμάτων οφείλουν οι
υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής να μεριμνησουν για την ασφάλιση της όσο διάστημα επικρατούν οι θυελλώδεις άνεμοι ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.
Αυτό θα επιβεβαιώσει ότι όντως ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Κομοτηνής και το σύνολο των υπηρεσιών του βρίσκεται σε ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή, όπως έγραφε σχετική ανακοίνωση του Δήμου που εστάλη στα τοπικά ΜΜΕ.
Στην ίδια ανακοίνωση υπήρχαν οδηγίες προς τους πολίτες όταν επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι όπως συμβαίνει σήμερα στην Κομοτηνή:
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).