Δείτε από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Ο Δικός μου Προσωπικός Πόλεμος
Δευτέρα, 23/1 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Λίντια Ζέλοβικ (Ολλανδία, 2015). Η Λίντια μεγάλωσε στη Βοσνία στην πόλη Σεράγεβο, όπου ο εμφύλιος πόλεμος του 1992 δίχα­σε τον πληθυσμό. Το 1993 κατέφυγε στην Ολλανδία. Ως ανταποκριτής πολέμου του BBC και αργότερα ως σκηνο­θέτης, συνέχισε να ερευνά την αλήθεια του πολέμου, τον οποίο βίωσε στα νεανικά της χρόνια.

Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα:
Ζώντας σε μια μικρή Πόλη (6/6)
Τρίτη, 24/1 στις 23:00
Ξένη σειρά ντοκιμαντέρ. Η Ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο αλλά σε χρώμα, μέσα από επιχρωματισμένα, σπάνια οπτικοακουστικά αρχεία.

Οι Αόρατοι
Τετάρτη, 25/1 στις 24:00
Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» της Ισπανίας, ο Χαβιέ Μπαρδέμ συγκέ­ντρωσε πέντε σκηνοθέτες (Μαριάνο Μπαρόζο, Ιζαμπέλ Κοϊσέτ, Χαβιέ Κορκουέρα, Φερνάντο Λεόν, Βιμ Βέ­ντερς) για να καταγράψουν τις ιστορίες των «Αόρατων», των ανθρώπων που προτιμούμε να μην βλέπουμε, αλλά που τελικά εμφανίζονται πάντα μέσα στους φόβους και τις ανησυχίες μας, διότι ποτέ δεν παύουν να υπάρχουν. Είναι τα θύματα των αιματηρών συγκρούσεων και των επιδημιών του πλανήτη, όμως είναι και εκείνοι οι άνθρωποι που δεν αποστρέφουν το βλέμμα.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 26/1 στις 23:00
Συζήτηση για την υγεία με αφορμή την τροποποίηση της κύριας τροποποίηση της κύριας Σύμβασης Δωρεάς, με­ταξύ του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» και του ελληνικού δημοσίου. Στο επίκεντρο η ενίσχυση του τομέα ψυχικής υγείας, παιδιών και εφήβων, η δωρε­άν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών, οι πολιτικές φαρμάκου και οι συμβάσεις εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Λακόμπ Λυσιέν
Παρασκευή, 27/1 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Λουί Μαλ (Γαλλία 1973). Το «Λακόμπ Λυσιέν» αφηγείται την ιστορία ενός 18χρονου Γάλλου, που το 1944 συνεργάστηκε με το ναζιστικό καθε­στώς, αλλά παράλληλα ερωτεύτηκε μια νεαρή Εβραία. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αλλά και αρκετές αμφιλε­γόμενες κριτικές.

Μικροκύματα: Ένας Άνδρας που Πνίγεται-Η Αρμονία του Διαβόλου – Οι Ηδονιστές
Παρασκευή, 27/1 στις 24:00
Νέος κύκλος προβολής των «Μικροκυμάτων», με 12 ω­ριαίες συλλογές 40 αριστουργηματικών διεθνών ταινιών μυθοπλασίας μικρού μήκους. Η ανθολογία περιλαμβάνει έργα που έχουν κερδίσει βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ παράλληλα έχουν διακριθεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Μουσείο Νάπολης
Σάββατο, 28/1 στις 17:00
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ξεναγεί σε ελλη­νικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 28/1 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι ο­ποίες επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 28/1 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Η Γέννηση Ενός Ηγέτη
Σάββατο, 28/1 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Μπρέιντι Κορμπέτ με τους Μπερενίς Μπεζό, Λίαμ Κάνινγχαμ, Στέισι Μάρτιν (Μ. Βρετανία/Γαλλία/Ουγγαρία-2015). Στο Παρίσι του 1918, ο μικρός Πρέσκοτ μεγαλώνει στη σκιά της θεοσε­βούμενης μητέρας του και του αυστηρού πατέρα του, ενός διπλωμάτη που δουλεύει με την αμερικανική κυ­βέρνηση για τη συνθήκη ειρήνης, που αργότερα έγινε γνωστή ως Συνθήκη των Βερσαλλιών. Απέναντι σε αυτό το περιβάλλον και κάτω από τον γκρίζο ουρανό της γαλ­λικής επαρχίας, ο Πρέσκοτ επαναστατεί.

Από Τόπο σε Τόπο – Φάρσαλα
Κυριακή, 29/1 στις 12:00
Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στα Φάρσαλα με την πλού­σια παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά τους. Λαογρα­φική Έρευνα – Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Sing Song
Κυριακή, 29/1 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Μίσα Καμπ (Ολλανδία 2017). Η 16χρονη Γιασμίν καλείται να συμμε­τάσχει σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού στο Σουρινάμ. Με ενθουσιασμό ταξιδεύει στην εξωτική πατρίδα της μαζί με τον κιθαρίστα Στίιν, αλλά όχι μόνο για να τραγουδήσει. Κανείς δεν γνωρίζει ότι προσπαθεί κρυφά να βρει τη μη­τέρα της. Με την αναζήτησή της, διακινδυνεύει τόσο τη φιλία της με τον Stijn, όσο και τη νίκη στον διαγωνισμό. Κάνει μια εκπληκτική ανακάλυψη που ανατρέπει εντελώς τη ζωή της.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileo