Τα deadlines δεν είναι ποτέ ευχάριστα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε, ώστε να διαχειρίζεστε τα deadlines σας καλύτερα και με λιγότερο άγχος. Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποιες από αυτές τις τεχνικές.

Κάντε διαλογισμό

Όταν αισθάνεστε άγχος για κάποιο deadline, μπορείτε να εφαρμόσετε τεχνικές διαλογισμού. Αυτές οι πρακτικές, μπορούν να σας βοηθήσουν να επιβραδύνετε τους καρδιακούς σας παλμούς και να συγκεντρωθείτε στην δουλειά σας.

Ο διαλογισμός πάνω από όλα, μπορεί να σας αποσπάσει από τους στρεσογόνους παράγοντες και να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά.

Χωρίστε τους στόχους σας σε μικρότερους

Το να χωρίζετε ένα project σε μικρότερα τμήματα, είναι μία πολύ απλή τακτική, η οποία θα σας μειώσει το άγχος που δημιουργούν τα deadlines.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επικεντρώνεστε σε μία μικρή εργασία κάθε φορά, μέχρι να ολοκληρώσετε τελικά το έργο σας.

Δημιουργήστε πιο κοντινά deadlines

Η δημιουργία κοντινότερων deadlines, μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε επιπλέον χρόνο, για να ολοκληρώσετε τις διάφορες εργασίες σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ολοκληρώνετε τις εργασίες σας πολύ νωρίτερα από το πραγματικό deadline τους.

Μάθετε πως να είστε οργανωμένοι

Η οργάνωση μπορεί να σας βοηθήσει, να γίνετε πιο παραγωγικοί και να αισθάνεστε λιγότερο αγχωμένοι. Καλό είναι να έχετε διάφορα ημερολόγια, Flexbook και σημειωματάρια, για να γράφετε το πρόγραμμά σας, τις υποχρεώσεις σας και ό,τι δεν πρέπει να ξεχάσετε.

Σκεφτείτε θετικά

Όταν αισθάνεστε αγχωμένοι, τείνετε να εστιάζετε μόνο στα αρνητικά μιας κατάστασης.

Αν αναρωτηθείτε ποια είναι τα θετικά, ίσως να μπορέσετε να αποκτήσετε μία πιο θετική στάση απέναντι στις εργασίες και στα deadlines σας.

Αθληθείτε

Η άσκηση, μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αν κάνετε λίγη ώρα γυμναστική κάθε μέρα, θα μπορείτε να δείτε τα πάντα από μία πιο θετική οπτική γωνία και τα deadlines σας δεν θα σας αγχώνουν τόσο έντονα.

Επικεντρωθείτε σε ό,τι μπορείτε να ελέγξετε

Είναι λογικό να αγχώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην δουλειά σας. Παρόλα αυτά, είναι κάποια πράγματα που δεν περνάνε από το χέρι σας. Για αυτό είναι πολύ καλύτερο, να επικεντρώνεστε μόνο στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε.

Κάντε διαλείμματα

Ίσως να πιστεύετε, ότι το ιδανικό είναι να είστε όλη μέρα αφοσιωμένοι στην δουλειά, ώστε να προλάβετε τα deadlines σας. Αυτό όμως, δεν είναι καθόλου αλήθεια. Είναι προτιμότερο να κάνετε αρκετά διαλείμματα από την δουλειά σας, ώστε να ηρεμείτε και να καθαρίζετε το μυαλό σας.