Η Σιωπή των Άλλων
Δευτέρα, 16/1 στις 23:00

Ντοκιμαντέρ της Αλμουδένα Καρασέδο και του Ρό­μπερτ Μπέιχαρ (Ισπανία, 2018), που αποκαλύπτει τον αγώνα των θυμάτων της Δικτατορίας του Φράνκο στην Ισπανία, οι οποίοι εξακολουθούν να αναζητούν τη δικαίωση μέχρι και τις ημέρες μας.

Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα:
Εγκλήματα του Αιώνα (5/6)
Τρίτη, 17/1 στις 23:00

Ξένη σειρά ντοκιμαντέρ. Η Ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο αλλά σε χρώμα, μέσα από επιχρωματισμένα, σπάνια οπτικοακουστικά αρχεία.

Κυνηγώντας τον Δολοφόνο μου
Τετάρτη, 18/1 στις 24:00

Κλασικό Φιλμ Νουάρ του Ρούντολφ Ματέ. Ο Φρανκ Μπίγκελοου ξυπνάει από μεθύσι σε κακή κατάσταση. Oι γιατροί του λένε πως κάποιος τον έχει δηλητηριάσει και δεν υπάρχει αντίδοτο. Έτσι, την τελευταία εβδομά­δα που του απομένει να ζήσει, ξεκινά μια ξέφρενη ανα­ζήτηση του άγνωστου δολοφόνου του.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 19/1 στις 23:00

Συζήτηση για την «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τη διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα». Νομοθετι­κή παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, για την αλληλοεπικάλυψη και σύγχυση των αρμοδιοτήτων.

Αθάνατη Ιστορία
Παρασκευή, 20/1 στις 22:00

Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Όρσον Γουέλς, με τους Ζαν Μορό, Όρσον Γουέλς, Ροζέ Κοζιό, Νόρμαν Έλσι (1968). Ένας ηλικιωμένος εκατομμυριούχος απο­φασίζει να επαληθεύσει έναν μύθο, κατά τον οποίο αν κάποιος νεαρός άνδρας κάνει έρωτα με τη γυναίκα ενός γέρου, αυτός θα μπορέσει να ξανανιώσει κάτι από τις χαρές της ζωής.

Μικροκύματα: Μικρά Χέρια-Ανώμαλο Έδαφος-Κάπου στην Καμακούρα

Παρασκευή, 20/1 στις 24:00

Νέος κύκλος προβολής των «Μικροκυμάτων», με 12 ω­ριαίες συλλογές 40 αριστουργηματικών διεθνών ταινιών μυθοπλασίας μικρού μήκους. Η ανθολογία περιλαμβάνει έργα που έχουν κερδίσει βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ παράλληλα έχουν διακριθεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Παλαιό

Μουσείο Βερολίνου
Σάββατο, 21/1 στις 17:00

Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ξεναγεί σε ελλη­νικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 21/1 στις 18:00

Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι ο­ποίες επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 21/1 στις 19:00

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Το Αρνάκι
Σάββατο, 21/1 στις 23:00

Τουρκική ταινία, σε σκηνοθεσία του Κουτλού Αταμάν με τους Νεσρίν Καβαντζάντε, Μερτ Ταστάν, Καχίτ Γκοκ (2014). Στα βάθη της Ανατολίας, μια οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει την τελετή περιτομής του πε­ντάχρονου γιου της. Η παράδοση απαιτεί να σερβιριστεί αρνί για όλους τους καλεσμένους, το κόστος όμως θα αποδειχθεί δυσβάσταχτο.

Αστεροειδής
Κυριακή, 22/1 στις 17:30

Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Μεντί Αλιπούρ (Ιράν 2021). O Ιμπραήμ είναι δώδεκα ετών. Ζει με τη μητέρα του και τα πέντε αδέρφια του σε ένα δίχωρο παράπηγμα στη μέση της ερήμου, πολύ μακριά από το πιο κοντινό χωριό. Πέρα από το να θρέψουν τα μικρά και να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό γέννησής τους, η μεγάλη έγνοια του Ιμπραήμ και της μητέρας του είναι να χτίσουν ένα σπίτι στο χωριό, ώστε να αποφύγουν αυτό το επίπονο καθημερινό πηγαινέλα.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.