100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας και για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί επιτροπή, η οποία θα διοργανώσει εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν το καλοκαίρι, όπου και οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές και είναι και ουσιαστικά η περίοδος της ίδρυσης της πόλης.
Πάντως οι πρώτες εκδηλώσεις, ίσως και λόγω του θρησκευτικού χαρακτήρα τους, δεν είχαν καμία διαφοροποίηση απ’ όσα γίνονται όλα τα χρόνια. Άλλωστε ούτε είδαμε, ούτε μπορούμε να σκεφτούμε ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να γίνει στο δοξολογία για το νέο έτος ή στον εορτασμό των Θεοφανείων ή στην αλλαγή χρονιάς στην πλατεία της πόλης. Παιδιά για τον σταυρό βούτηξαν στο κολυμβητήριο, κόσμος παρακολούθησε τη δοξολογία.
Μόνο τα λάβαρα των συλλόγων που εμφανίστηκαν στην εκκλησία την πρώτη μέρα του έτους ίσως ήταν το διαφορετικό από άλλες χρονιές.
Σε αναμονή λοιπόν, για τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν και με τη σιγουριά οτι θα δούμε κατι ξεχωριστό, καθώς τα μελη της επιτροπής, έχουν μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων.