Χριστός γεννάται!

Μακριά από φώτα, στολίδια, ψώνια και πολυτέλειες!

Αλλά κάπου αθόρυβα, διακριτικά, ταπεινά!

Έτσι γεννιέται ο Χριστός!

Ένας ολόκληρος Θεός καταδέχεται να μπει στην κοιλίτσα μιας Αγίας, της Παναγίας και να γίνει Άνθρωπος δείχνοντάς μας τι είναι Αγάπη!

Αυτό μας δείχνουν και τα παιδιά που μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ετοίμασαν με τόση καλή διάθεση αυτή τη γιορτή!

Μια από τις μορφές οργάνωσης της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό, την οποία έχει δημιουργήσει το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι ο θεσμός των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΤΕΓ).

Τα ΤΕΓ είναι εκπαιδευτικές μονάδες που λειτουργούν κατά βάση απογευματινές ώρες ή τα σαββατοκύριακα και απευθύνονται κυρίως σε μαθητές και μαθήτριες ελληνικής καταγωγής οι οποίοι παρακολουθούν το υποχρεωτικό πρόγραμμα στα πρωινά σχολεία του κράτους υποδοχής στην αντίστοιχη γλώσσα της εκάστοτε χώρας. Στα σχολεία αυτά η Ελληνική Γλώσσα διδάσκεται περισσότερο ως δεύτερη γλώσσα και όχι απαραίτητα ως μητρική γλώσσα.

Ο σκοπός αυτών των σχολείων είναι η αναβάθμιση της Ελληνικής παιδείας των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού και η διαφύλαξη της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Η δασκάλα, η Μαρία Αθανασιάδου, είναι πρότυπο και έμπνευση για τα Ελληνόπουλα του Hamburg – Harburg. Έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν την διαφορά μιας καλής δασκάλας και από μια πραγματικά «μεγάλη δασκάλα»… έχει τον Χριστό στην καρδιά της…

Έχει την αγάπη για τα παιδιά και την μάθηση… και πολλή υπομονή…

Εχει μαθητές από 5 ετών έως και 17. Παιδιά που έρχονται κουρασμένα, απευθείας από το γερμανικό σχολείο και που πολλά από αυτά κοιμούνται πάνω στα θρανία από την εξάντληση…

Παιδιά που αξίζουν όλα τους συγχαρητήρια… καθώς και οι γονείς τους, οι οποίοι αγωνίζονται ώστε να λάβουν τα παιδιά τους την Ελληνική Παιδεία.

Οι Έλληνες του Αμβούργου στέλνουν τις ευχές τους για υγεία σε όλα τα παιδιά που είναι άρρωστα και δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε μια αντίστοιχη γιορτή.

Καλά Χριστούγεννα!