Αγανάκτησε ένας από τους αγρότες που περίμενε να ακούσει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία που διοργάνωσε στην Ορεστιάδα η γραμματεία αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας.
Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος.
Όπως συνηθίζεται όμως, πριν τον ομιλητή το λόγο παίρνουν όσοι έχουν και κάποιο αξίωμα. Αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές, αν δε υπάρχει και μητροπολίτης, προηγείται.
Είναι γνωστό, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, μιλάει περισσότερο από τους άλλους δύο βουλευτές του κόμματος στον Έβρο. Ακολουθεί ο Σταύρος Κελέτσης και τρίτος έρχεται ο νεότερος Δερμεντζόπουλος. Μάλιστα ο μικρότερος (σε ηλικία) βουλευτής είναι εξαιρετικά σύντομος στους χαιρετισμούς του. Μία καλή πρακτική, καθώς μέχρι να ανέβει κατεβαίνει από το βήμα κι έτσι ακόμη κι αν θέλει κάποιος να του στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας δεν προλαβαίνει.
Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης μίλησε έξι ολόκληρα λεπτά!
Δεν περιορίστηκε στο να καλοσωρίσει τον υπουργό, αλλά έλεγε και προτάσεις, τις οποίες προφανώς θα είχε την ευκαιρία να τις πει και κατ ιδίαν στον υπουργό, αλλά αν το έλεγε και από το μικρόφωνο, θα τα άκουγαν και οι αγρότες.
Έλα όμως που οι αγρότες ήθελαν να ακούσουν περισσότερο απ’ όλους τον υπουργό.
Έτσι όταν ο χρόνος κυλούσε, τα λεπτά χαιρετισμού Δημοσχάκη έγιναν, δύο, τρία. . . και κάπου εκεί ξεκίνησαν οι ψίθυροι στην αίθουσα και ύστερα πετάχτηκε κάποιος από το κοινό και φώναξε: «λίγο πιο γρήγορα, ήρθαμε να ακούσουμε τον υπουργό όχι εσένα». Κι άλλα τέτοια χαριτωμένα είπε στη συνέχεια χαμηλόφωνα.
Το άκουσε ο Δημοσχάκης, το άκουσαν κι άλλοι, αλλά ήθελε ακόμη περίπου ένα, ενάμιση λεπτό, μέχρι να τελειώσει.

Στο μεταξύ, αν παίξουμε με τα δεδομένα, είπαμε. Πιο πολύ μιλάει ο Δημοσχάκης, ακολουθεί ο Κελέτσης και τελευταίος είναι ο Δερμεντζόπουλος. Ηλικιακά, πάμε ανάποδα, αν το δούμε σύμφωνα με το ποιος είναι ο μικρότερος.
Η σειρά, μπορεί να μείνει ίδια και σε ψήφους;
Μη μας ρωτάτε ποια σειρά. Θα μας βάλετε δύσκολα, αν και ο Κελέτσης θέλει να μην είναι στην μέση και προφανώς να πάρει κεφάλι. Το ίδιο θέλουν και οι άλλοι δύο. Ντέρμπι για τρεις οι ερχόμενες εκλογές. Είναι άραγε ντέρμπι;
Θα δείξει. . .