Αίσθηση προκάλεσε ότι ούτε ένας δεν εκπροσώπησε την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε εκδήλωση η οποία σύμφωνα με το δελτίο Τύπου (πρόσκληση), συνδιοργανώθηκε από το δήμο Διδυμοτείχου και την περιφέρεια ΑΜΘ.
Ο λόγος για την εκδήλωση μνήμης για την Ελένη Τοπαλούδη, η οποία δολοφονήθηκε στη Ρόδο όπου σπούδαζε το Νοέμβριο του 2018.

Στην εκδήλωση, η συμμετοχή των πολιτών ήταν μαζική, υπήρξαν εκπρόσωποι και χαιρετισμοί των βουλευτών του Έβρου, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνού, αλλά δεν υπήρχε ούτε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας.
Στο δελτίο Τύπου για την εκδήλωση διαβάζουμε:
«Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνουν επιμορφωτική εκδήλωση, προς τιμήν της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, με θέμα την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 12:00 μ.μ., στο χώρο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Διδυμοτείχου. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ενεργά τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης όπου θα παρουσιάσουν δράσεις σχετικά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με την καταπολέμηση της έμφυλης βίας».
Το δελτίο Τύπου στάλθηκε από το γραφείο του δημάρχου Διδυμοτείχου.

Η απουσία εκπροσώπου της περιφέρειας από μία τόσο ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε μεταξύ άλλων τη μετονομασία της οδού Βασιλέως Γεωργίου σε οδό Ελένης Τοπαλούδη, καθώς και τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης στήλης η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Ελένης, είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη.