Την ενεργοποίηση του πορίσματος της διακομματικής ζήτησε ο Κελέτσης από τον πρωθυπουργό
Άμεσα δεκτό έγινε το αίτημα του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Κελέτση, για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Κελέτσης, ο οποίος είναι από τους βουλευτές που έχει «καλή πρόσβαση» στο Μαξίμου, επιδίωξε να δει και προσωπικά τον πρωθυπουργό καθώς οι εξελίξεις που αφορούν στον Έβρο το τελευταίο διάστημα, δεν κινούνται όπως απαιτεί η τοπική κοινωνία.
Καταρχήν ο βουλευτής ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε επενδύσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κάτι για το οποίο όπως υποστηρίζει ο κ. Κελέτσης, απέσπασε τη δέσμευση του πρωθυπουργού. Το θέμα του λιμανιού, ήρθε πρόσφατα ξανά στην επικαιρότητα, καθώς ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την πώλησή του.
Ο Σταύρος Κελέτσης τόνισε στον πρωθυπουργό ότι «η αναβάθμιση της γεωπολιτικής σημασίας του λιμανιού και η επιλογή της κυβέρνησης να παραμείνει στο κράτος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει εις βάρος της εμπορικής ανάπτυξης του λιμένα – που αναμένεται να δώσει ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή – πράγμα που προϋποθέτει την εκτέλεση των έργων που προέβλεπε το master plan και πρέπει πλέον να γίνουν από τις δημόσιες επενδύσεις».
Στο μεταξύ, ένα θέμα που απασχολεί το βόρειο τμήμα του Έβρου και δεν έχει υλοποιηθεί παρά τις επισκέψεις του υφυπουργού παιδείας Άγγελου Συρίγου και τις αναφορές του, είναι αυτό της ίδρυσης σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. Για το θέμα που έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων και υπήρχαν ακόμη και άστοχες προτάσεις για τη στέγαση της σχολής σε πρώην αποθήκες στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, ακόμη δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Ο βουλευτής Έβρου ζήτησε να ιδρυθεί η σχολή άμεσα, με προεδρικό διάταγμα ή νομοθετική ρύθμιση.
Στο μεταξύ, πάντως ερωτηματικά προκαλεί η αναφορά Κελέτση ότι η ίδρυση της σχολής έχει αποφασιστεί από το υπουργείο παιδείας και το δημοκρίτειο πανεπιστήμιο καθυστερεί. Είναι ένα σημείο που προφανώς ο κ. Κελέτσης πρέπει να αναλύσει περισσότερο.
Τέλος ο Σταύρος Κελέτσης, ζήτησε την υλοποίηση της πρόβλεψης στον 4ο άξονα του πορίσματος της «Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης» για οικονομική ενίσχυση και κινητροδότηση των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων, στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του Έβρου, για απόκτηση νέας κατοικίας ή αποκατάσταση και αναβάθμιση της υπάρχουσας και τον ενημέρωσε για την παράλειψη ένταξης του Έβρου στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» του υπουργείου ενέργειας ζητώντας την παρέμβασή του προκειμένου να αποκατασταθεί η παράλειψη αυτή.