Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στηρίζει απερίφραστα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους, ενωμένοι και αποφασισμένοι για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, όπως η άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στην εργασία.

 

Σε στιγμές ιδιώτευσης και έλλειψης οραμάτων, σε μια περίοδο κρίσης της χώρας μας,  ένα ιδιωτικό κανάλι, μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας, βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης και οι εργαζόμενοί του αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας και της απαξίωσης.

 

Στο σύνολο τους σχεδόν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αδιαφορούν και καταστρατηγούν βασικές διατάξεις των ελληνικών νόμων και των ευρωπαϊκών οδηγιών που ρυθμίζουν τη λειτουργία της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς. Αυτοί όλοι οι ιδιώτες βρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο.

 

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών αναλαμβάνει άμεσες πρωτοβουλίες και θα παρέμβει για να δοθεί τέλος σε μια θλιβερή ιστορία που μας πονάει όλους μας.

 

Καλούμε τους συναδέλφους και από τα άλλα ιδιωτικά κανάλια να συσπειρωθούν γύρω από τον ιστορικό φορέα, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.