Μία δύσκολη μέρα ήταν η χθεσινή για όσους είχαν επαφή με τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αρίστηνου. Η φωτιά πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο, όμως άφησε πίσω της καμμένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και μελίσσια, αποθήκες, 450 στρέμματα καμένου δάσους και περίπου 100 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων.
Στην περιοχή σε επιφυλακή παραμένουν 148 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων καθώς και μηχανήματα έργου, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες αναζωπυρώσεις.

Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, επέστρεψαν παιδιά, μητέρες και εργαζόμενοι, καθώς χθες φιλοξενήθηκαν σε κατασκήνωση στη Μάκρη.

Στο μεταξύ, το μήνυμα της Ζωής Σκαρλάτου, η οποία διατηρεί το γνωστό αγρόκτημα στην περιοχή, είναι συγκλονιστικό.
450 στρέμματα δάσους, με πεύκα, ακακίες, κουτσουπιές, παλιουρια, έγιναν στάχτη χτες, στο Αριστεινο και100 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.Μαζί με αυτά, λαγοί, αλεπούδες, ζαρκάδια, σκαντζόχοιροι, χελώνες, αλεπούδες και όσα άλλα έβρισκαν εκεί τροφή και καταφύγιο.
Κάποιες αγροικίες και μελισσοκομεία δεν κατάφεραν να γλιτώσουν!
Παρακολουθούσα από το διαδίκτυο ( 500 χιλιόμετρα μακριά) την φωτιά να μαίνεται.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Φαλέκα, ο οποίος, μαζί με τον πατέρα του, πήρε το τρακτέρ και έκανε περιμετρικά των κτημάτων, μια μεγάλη αντιπυρικη ζώνη.
Ευχαριστώ τους φίλους μου Νικολέτα, Δήμητρα, Σάκη, Κώστα, τα παιδιά μου Σμαρώ Κιρτσίδου και Γιάννη Καδόγλου που ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή, προσπαθώντας να καθαρίσουν τα ξερά χόρτα από τα γειτονικά χωράφια.
Κατάφεραν και γλύτωσαν το κτήμα, το μελισσοκομείο, τα θερμοκήπια το σπίτι και τις εγκαταστάσεις.