Την Τετάρτη 07.12.2011 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής συνήλθε σε κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης : «Ενημέρωση, σχετικά με τους Υδρογονάνθρακες και τους Ορυκτούς Πόρους ως πηγές νέου πλούτου στη χώρα», σύμφωνα με το άρθρ.36 παρ.5 του Κανονισμού της Βουλής, από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννη Μανιάτη .

Στην ενημέρωση, τονίστηκε ότι η Β Ελλάδα είναι από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιφέρειες της Ευρώπης και αποτελεί σταθερή μεταλλευτική πηγή για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες μετάλλων και βιομηχανικών ορυκτών στη Μακεδονία και Θράκη.

Σε αυτές τις αναπτυξιακές δυνατότητες περιλαμβάνονται και αναφέρθηκαν  τα Χρυσωρυχεία Περάματος και Σαπών στα οποία η αξία του χρυσού, κατά το ΥΠΕΚΑ, υπολογίζεται, αντίστοιχα, σε 1.890.000.000 € και 891.000.000 €.

Άραγε τι είπε στη συζήτηση ο εκπρόσωπος βουλευτής του νομού μας ;

Υπήρχε εκπρόσωπος βουλευτής του Έβρου  και αν υπήρχε ποια ήταν η θέση του;

Δεν απασχολεί την τοπική κοινωνία το θέμα των Χρυσωρυχείων ;

Δεν πρέπει να μάθουμε ;

Ποιος θα μας ενημερώσει ;

Στην Ένωση Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ, πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι  η ανάπτυξη του τόπου μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν στις 1-12-2010 ανοίγαμε το διάλογο για την ανάπτυξη, την πορεία και την αξιολόγηση όλων των επενδυτικών σχεδίων της περιοχής μας. Διοργανώσαμε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ανάπτυξη τώρα. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Έβρου» .Αναφερθήκαμε εκτός των άλλων και στα Χρυσωρυχεία, τα οποία σήμερα, είναι στην επικαιρότητα. Ζητούσαμε νηφάλιο διάλογο προς όφελος του τόπου μας. Η στείρα άρνηση δεν ωφελεί. Το στείρο όχι βλάπτει τον τόπο.

Ο τόπος μας θα κερδίσει μόνο όταν ο’τι είναι γίνει να γίνει με προτάσεις και διεκδικήσεις, τόσο στα περιβαλλοντικά όσο και στα ανταποδοτικά, που θα καθοριστούν από πριν με διάλογο και νηφαλιότητα.

 

Αλεξανδρούπολη 8-12-2011

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόεδρος Ένωσης Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ