Προτείνουμε σε πρώτη φάση τη δημιουργία δύο χώρων στάθμευσης.
Ο πρώτος χώρος στάθμευσης λεωφορείων και Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα, που θα είναι και η αφετηρία των ξεναγήσεων. Από τις Καλιόπορτες οι επισκέπτες θα μπαίνουν στο κάστρο. Οι διαδρομές θα πρέπει να είναι στοιχειωδώς βατές για τους πεζούς, πράγμα που κατά το ήμισυ ισχύει σήμερα. Η καλή πρόσβαση και η δυνατότητα επίσκεψης όλων των μνημείων (ιστορικών και θρησκευτικών) όλο το χρόνο, σε πρώτη φάση αρκεί.
Το κλείσιμο της επίσκεψης θα γίνεται στο μεγάλο Τέμενος απέναντι από τον Ο.Τ.Ε. όπου θα βρίσκεται ο δεύτερος χώρος στάθμευσης. Εκεί θα υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτούν την αγορά του Διδυμοτείχου και εφόσον θα υπάρχει ομαλή ροή επισκεπτών, η αγορά θα προσαρμοστεί από μόνη της. Είναι βέβαιο ότι σύντομα θα ξεφυτρώσουν μαγαζιά με αναμνηστικά, τοπικά εδέσματα, με εικόνες γνωστές και από άλλες τουριστικές περιοχές. Αυτά για τους διερχόμενους εκδρομείς.
Υπενθυμίζουμε ότι οι τουριστικοί πράκτορες αναζητούν απεγνωσμένα νέους προορισμούς, αλλά και ενδιάμεσους σταθμούς με ουσιαστικό ενδιαφέρον και εύκολη πρόσβαση, καθώς ταξιδεύουν προς Τουρκία ή Βουλγαρία.
Για τους κοντινούς επισκέπτες, όπως τα σχολεία της περιοχής, θα πρέπει το πρόγραμμά μας να καλύπτει μια ολόκληρη μέρα δραστηριοτήτων, γι αυτό θα πρέπει απαραίτητα και το δάσος της Τσίγγλας να είναι άμεσα και εύκολα επισκέψιμο μετά το τέλος του χειμώνα. Το αναψυκτήριο πρέπει να ανοίξει για WC και δροσερό νερό και χυμούς τις πρωινές ώρες, έστω και κατόπιν συνεννόησης από την προηγούμενη μέρα. Προτείνουμε επίσης να προστεθούν δύο τέρματα ποδοσφαίρου 5Χ5 στο γήπεδο του τένις, ακόμα και να χωριστεί σε δύο μικρότερα. Θυμίζουμε ότι υπάρχουν δύο γήπεδα μπάσκετ, ένα του βόλλευ, και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υπεραρκετές για τρία λεωφορεία την ημέρα. Το συντομότερο δυνατό πρέπει να ενημερωθούν όλα τα σχολεία του νομού. Τώρα που η Δαδιά έχει καταρρεύσει ως προορισμός μαθητικών εκδρομών η περιοχή της Τσίγγλας προβάλλει ως αδιαφιλονίκητη εναλλακτική πρόταση.
Και το σημαντικότερο, μέσα στην υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, όλες οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν απαιτούν καθόλου χρήματα.