Εγκαινιάζεται το γραφείο Europe Direct

Και το πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας εντάσσεται πλέον στο δίκτυο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct. Το γραφείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο συγκρότημα της πολυτεχνικής σχολής της Ξάνθης αποτελεί μέλος μιας μεγάλης οικογένειας που αριθμεί 17 αντίστοιχα Κέντρα στην Ελλάδα και 440 στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα εγκαίνια του γραφείο της Ορεστιάδας, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 13:30.

Αποστολή του Europe Direct είναι:
να αποτελέσει ένα αξιόπιστο κέντρο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιώνπληροφόρησης στηριζόμενο στην πολυετή γνώση, εξειδίκευση και εμπειρία των στελεχών του
να εκμεταλλευτεί τη δικτύωση που διαθέτει με άλλα δίκτυα πληροφόρησης και παροχής βοήθειας της ΕΕ, ώστε να είναι σε θέση να παρέχει στους πολίτες αμερόληπτες, άμεσες, έγκυρες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πληροφόρησης, συμβουλές, συνδρομή και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά την ΕΕ.
Βασικοί στόχοι του Europe Direct είναι:
να λειτουργήσει ως ένα πρώτο σημείο εισόδου (one-stop-shop) στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ και ιδιαίτερα στους τομείς που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
να παρέχει έγκαιρα και έγκυρα πληροφορίες, συμβουλές, συνδρομή και απαντήσεις σε πιο εξειδικευμένα ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και τα δικαιώματα των πολιτών της, τις προτεραιότητες, τη νομοθεσία, τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες.
να προωθήσει τη συμμετοχική άσκηση της ιδιότητας του πολίτη μέσω διαφόρων εργαλείων επικοινωνίας (δικτυακός τόπος, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ραδιοφωνικές εκπομπές, δημοσιεύσεις κ.α.).
Δραστηριότητες του Europe Direct – Ξάνθης:
Απαντήσεις σε ερωτήματα των πολιτών τα οποία υποβάλλονται μέσω προσωπικής επαφής, τηλεφωνικής επικοινωνίας, e-mail, φαξ κ.α.
Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων που απευθύνονται είτε στο ευρύ κοινό, είτε σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (άνεργοι, νέοι, μαθητές / φοιτητές, επαγγελματίες, ΑΜΕΑ κλπ.)
Εβδομαδιαία Ραδιοφωνική εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και έκδοση newsletter (με θεματολογία σχετική με απασχόληση, κατάρτιση, δια βίου μάθηση, επιχειρηματικότητα, ευρωπαϊκές ειδήσεις κλπ.)
Τακτική συνεργασία με τα τοπικά ΜΜΕ (δελτία τύπου, άρθρα κλπ.)

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – Ξάνθης
Οδός : Βασ. Σοφίας 12, Συγκρότημα Πολυτεχνικής Σχολής ΙΙΙ, 2ος όροφος, Ξάνθη
Τ.Κ. : 67132
Τηλ. : 2541079552,
e-mail : europedirect@duth.gr(link sends e-mail)

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ε.Ε, μπορείτε να απευθύνεστε :
στο ΔΩΡΕΑΝ ενιαίο αριθμό κλήσης 00 800 6 7 8 9 10 11 (Europe Direct), ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://europa.eu.int/europedirect/index_el.htm

Την παρασκευή 11-3-2022 και ώρα 13:30 έχουμε εγκαίνια στο γραφειο europe direct Αν Μακεδονίας και Θράκηςhttps://europedirect.duth.gr/