Άλλη διάσταση απ’ όσα αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, σχετικά με το πως φτάσαμε στην ανεξαρτητοποίηση του Παρασκευά Τσολακίδη, δίνει ο ίδιος ο κ. Τσολακίδης.
Ο Χρήστος Τοκαμάνης, μίλησε για αποστασία του πρώην στενού συνεργάτη του υποστηρίζοντας ότι: «Τρεις μέρες πριν τις εκλογές για το προεδρείο, ο εν λόγω σύμβουλος μας ανακοίνωσε ότι ο κ. Χατζηγιάννογλου απαίτησε από αυτόν να αποστατήσει από την παράταξη μας, ώστε να στηρίξει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του ΔΣ.
Ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας» μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του γνωστοποίησε στο σύμβουλο ότι δεν συμφωνεί με την πρόθεση του να φύγει από την παράταξη και ότι σε περίπτωση που το πράξει, δεν θα έχει την στήριξη τους». Ο Παρασκευάς Τσολακίδης με ανακοίνωσή του δεν διαψεύδει τον Χρήστο Τοκαμάνη, αλλά δίνει άλλη διάσταση, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην δήμαρχος δεν του υποσχέθηκε ότι θα τον στηρίξει.

Τι αναφέρει ο Παρασκευάς Τσολακίδης:

Φίλες και φίλοι θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα και αφορούν την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας», και την υποψηφιότητα μου για την θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου.
Συγκεκριμένα την Τρίτη 4 Ιανουάριου του 2022 επισκέφτηκα τον Κ. Τοκαμάνη στο γραφείο του μαζί με τον πατέρα μου. Στην συνάντηση αυτή τον ενημέρωσα ότι το μεσημέρι δέχθηκα πρόταση από τον Δήμαρχο για να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου., τον πληροφόρησα επίσης ότι επιθυμώ προσωπικά για θεσμικούς λόγους τους οποίους ανέφερα στην σχετική επιστολή μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη. «Δύναμη Δημιουργίας» και του τόνισα ότι δεν υφίσταται καμία δέσμευση για συνεργασία με την παράταξη του Δημάρχου. Ο κ. Τοκαμάνης ποτέ δεν μου είπε ότι ο ίδιος και η παράταξη θα με καταψηφίσει στην ψηφοφορία για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου μάλιστα στην τελευταία επικοινωνία μας την Παρασκευή στην οποία του ζήτησα να βγάλουμε μαζί ανακοίνωση σχετική με την στήριξη της παράταξης στο πρόσωπο μου ανέφερε επί λέξη ότι έχουμε δύο μέρες για να δούμε πως θα το διαχειριστούμε. Η εν λόγο τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του Δημάρχου και αυτό ήταν σε γνώση του κ. Τοκαμάνη. Παρόλα αυτά όμως ο κ. Τοκαμάνης αποφάσισε να προτείνει και να υπερψηφίσει η παράταξη του τον κ. Εμμανουηλίδη, υποψήφιο της παράταξης του Κ. Πατσουρίδη για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση Τοκαμάνη στην οποία αναφέρει ότι είχε αποφασίσει να στηρίξει Τσολακίδη, όταν όμως ήταν μέλος της παράταξής του
Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται μια μαύρη προπαγάνδα από τον κύριο Χατζηγιάννογλου και μερικούς συμβούλους του εις βάρος της παράταξης μας, σχετικά με τις δημαιρεσίες στο Δήμο Διδυμοτείχου, θεωρήσαμε σωστό να ενημερώσουμε τους πολίτες δίνοντας την πραγματική διάσταση των γεγονότων.
Από το καλοκαίρι του 2021, σύμβουλος της παράταξης, μας ενημέρωσε ότι δέχτηκε πρόταση από τον κ. Χατζηγιάννογλου για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 2022 έως 2023. Εμείς σεβαστήκαμε την επιθυμία του βεβαιώνοντας ότι η παράταξη θα τον πρότεινε για υποψήφιο πρόεδρο και θα στήριζε με την ψήφο της την υποψηφιότητα του, αν και αυτό ενείχε την πιθανότητα να συντασσόταν στις επόμενες εκλογές με την παράταξη του σημερινού δημάρχου.
Τρεις μέρες πριν τις εκλογές για το προεδρείο, ο εν λόγω σύμβουλος μας ανακοίνωσε ότι ο κ. Χατζηγιάννογλου απαίτησε από αυτόν να αποστατήσει από την παράταξη μας, ώστε να στηρίξει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του ΔΣ.
Ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας» μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του γνωστοποίησε στο σύμβουλο ότι δεν συμφωνεί με την πρόθεση του να φύγει από την παράταξη και ότι σε περίπτωση που το πράξει, δεν θα έχει την στήριξη τους.
Παρ όλα αυτά ο συγκεκριμένος σύμβουλος με γραπτή δήλωση του ανακοίνωσε την αποστασία του από τον συνδυασμό, θέτοντας υποψηφιότητα ύστερα από πρόταση του κ. Χατζηγιάννογλου.
Στην καθόλα νόμιμη ψηφοφορία (υπό την επίβλεψη του προεδρεύοντος, υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και του κ. Χατζηγιάννογλου) το αποτέλεσμα οδήγησε στην μη εκλογή του με 11 ψήφους και 14 του αντιπάλου του.

Στις εκλογές που ακολούθησαν ο Παρασκευάς Τσολακίδης έλαβε 11 ψήφους, ενώ ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης 14 με αποτέλεσμα να εκλεγεί πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ύστερα από ενστάσεις στην αποκεντρωμένη διοίκηση η διαδικασία εκλογής ακυρώθηκε, ενώ ακόμη δεν έχει εκλεγεί πρόεδρος, καθώς την προηγούμενη Κυριακή δεν υπήρχε απαρτία στη συνεδρίαση. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή κι αν πάλι δεν υπάρξει απαρτία, θα ακολουθήσει η διαδικασία ορισμού προεδρείου από την αποκεντρωμένη.