Υπάρχουν περιοχές καλλιέργειας καφέ σε όλο τον κόσμο, αλλά μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι με τη νόστιμη γεύση και τα χαρακτηριστικά των κόκκων ινδικού καφέ. Υπάρχουν πολλές χυμώδεις ποικιλίες κόκκων ινδικού καφέ διαθέσιμες και έχουν μοναδικές γεύσεις και γεύσεις για κάθε γνώστη του καφέ να απολαύσει!

Πρώτα απ ‘όλα, οι κόκκοι καφέ India valparai είναι μια υπέροχα γκουρμέ επιλογή από 100% specialty κόκκους Arabica. Είναι σημαντικό οποιοσδήποτε καφές αγοράζετε να είναι φτιαγμένος από κόκκους Arabica και όχι από χαμηλότερης ποιότητας ποικιλία για μια πραγματικά εξαιρετική γεύση. Το India valparai συλλέγεται στη περιοχή Anamallais της Ινδίας και στην πραγματικότητα είναι η υψηλότερη ποιότητα κόκκων που διατίθεται στην Ινδία. Το ενδιαφέρον με αυτούς τους κόκκους καφέ είναι ότι συλλέγονται με υγρή επεξεργασία, η οποία είναι προτιμότερη μέθοδος παραγωγής καφέ, επειδή οι γεύσεις αφήνονται να αναπτυχθούν πιο βαθιά. Οι κόκκοι καφέ India valparai προσφέρουν γεύσεις λάιμ, αγριοτριαντάφυλλο, σοκολάτα γάλακτος και καβουρδισμένων κάσιους και έχει επίσης ελαφρύ σώμα. Πολλοί λάτρεις του καφέ προτιμούν το India valparai για το περίπλοκο άρωμά του με ένα γλυκό και απαλό φινίρισμα. Αυτοί οι κόκκοι είναι σπάνιοι όταν πρόκειται για καφέ στην Ινδία και είναι μια τέλεια επιλογή για τους λάτρεις του καφέ.

 

Μια άλλη επιλογή ινδικού καφέ που πρέπει να σημειώσετε είναι οι κόκκοι καφέ India Monsooned Voyage. Αυτοί οι κόκκοι καφέ έχουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω τους γιατί αναπτύχθηκαν εντελώς κατά λάθος. Το 1600, ο καφές αποστέλλονταν στο εξωτερικό σε πολύ υγρές συνθήκες, αλλά οι Ευρωπαίοι εξακολουθούσαν να παρασκευάζουν αυτούς τους κόκκους που είχαν υποστεί ελαφρά ζύμωση στη διαδικασία, επειδή δεν γνώριζαν κάτι διαφορετικό. Εξαιτίας αυτού, δημιούργησε μια εντελώς νέα γεύση που έχει μουχλιώδεις υποτόνους με γεύσεις φρούτων, αλλά δεν περιέχει καμία πικρία. Το India Monsooned Voyage τιμά αυτή την πανάρχαια παράδοση και ζυμώνεται σε μια υγρή διαδικασία 16 εβδομάδων, η οποία ονομάζεται Monsooning στην Ινδία. Αυτό επιτρέπει στους κόκκους να απορροφούν τη μέγιστη ποσότητα υγρασίας για να δημιουργήσουν νόστιμες και βαθιές γεύσεις. Το India Monsooned Voyage ζυμώνεται ελαφρά λόγω αυτής της διαδικασίας και προσφέρει μια φρουτώδη γεύση στο φλιτζάνι σας. Αυτοί είναι κόκκοι καφέ υψηλής ζήτησης και έχουν επίσης μια υπέροχη ιστορία για να υποστηρίξουν την ανάπτυξή τους. Πολλοί λάτρεις του καφέ λατρεύουν το India Monsooned Voyage λόγω του ξύλου κερασιάς και των γήινων γεύσεων με χαμηλή οξύτητα.

 

Ανεξάρτητα από την προτίμησή σας, υπάρχουν αρκετοί εκλεκτοί ινδικοί καφέδες για να διαλέξετε λόγω των προτιμώμενων συνθηκών καλλιέργειας σε αυτή τη χώρα. Η Ινδία είναι μια χώρα με κορυφαία παραγωγή κόκκων καφέ, οπότε αν θέλετε να αρχίσετε να δοκιμάζετε διαφορετικά χαρακτηριστικά και γεύσεις, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα κατάστημα Coffee Island, ένα σημείο όπου οι μοναδικές ποικιλίες καφέ θα σας ταξιδέψουν με κάθε γουλιά. Φυσικά, από το καφεκοπτείο μπορείτε να προμηθευτείτε μοναδικές ποικιλίες καφέ και όχι μόνο και να απολαύσετε ποιοτικό καφέ και στο σπίτι σας.