Κατά της εκλογής μουφτήδων τάσσεται ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης Μαργαρίτης Κίρκος. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κίρκος τονίζει:

Η Διακομματική Επιτροπή Θράκης εισηγήθηκε κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά (και όχι μόνο) θρησκευτικά χρονικά, την εκλογή μουφτήδων από τον λαό. Το οποίο εκτός των άλλων είναι άκρως επικίνδυνο και αντεθνικό, εξυπηρετώντας τα σχέδια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, το οποίο προφανώς και θα καθοδηγεί τους μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης να εκλεγούν τους δικούς του εκλεκτούς, δηλαδή τους μέχρι σήμερα ψευτομουφτήδες. Κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο η Ελληνική Λύση και ο πρόεδρος της κύριος Κυριάκος Βελόπουλος
Σε αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κύριος Άνθιμος αντιτάχθηκε, πολύ ορθά, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, δηλώνοντας:
«Καμία παγκοσμίως πρωτοτυπούσα διακομματική επιτροπή δεν θα αφήσουμε να πειραματίζεται παίζοντας στα ζάρια εκείνα τα θεσμικά δεδομένα στον τόπο μας που λειτούργησαν θετικά μέχρι και σήμερα εδώ και έναν αιώνα .»
Ως Μαργαρίτης Κίρκος, ως Θρακιώτης, αλλά πάνω απ’όλα ως Έλληνας Χριστιανός πολίτης στηρίζω απόλυτα την συγκεκριμένη δήλωση. Όταν μάλιστα όπως επεσήμανε και εκείνος κανένας δεν ζήτησε την εκλογή των μουφτήδων από τον λαό…
Καταδικάζω απερίφραστα την ανοίκεια επίθεση των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, οι οποίοι με δηλώσεις επιτέθηκαν φραστικά στις παραπάνω δηλώσεις του σεπτού ποιμενάρχη μας.
Καλώ τόσο την Κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα των βουλευτών (ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ) διά των τοπικών οργάνων, αλλά και των ηγεσιών τους, να καταδικάσουν ξεκάθαρα αυτήν την επίθεση και μάλιστα γιατί όχι να διαγράψουν τους συγκεκριμένους «κύριους» από τα κόμματα τους. Αν το κάνουν, μήπως συμφωνούν μαζί τους…;
Καλώ επίσης την Διακομματική Επιτροπή να πάρει πίσω την κατάπτυστη πρόταση της πριν είναι αργά και αποβεί μοιραίο για την Θράκη μας.
Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής – Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ Ελληνικής Λύσης