Την αντίθεσή του με τη δημιουργία περιφερειακής ενότητας βορείου Έβρου, εκφράζει ο Εβρίτης συγγραφέας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης. Ο κ. Τριανταφυλλάκης τονίζει με νόημα ότι άλλα χρειάζεται ο Έβρος.
Τι υποστηρίζει ο συγγραφέας:

Η αείμνηστη Μαλβίνα Κάραλη, με το οξυδερκές χιούμορ που τη χαρακτήριζε, είχε πεί κάποτε οτι ο Σύριζα είναι…δέκα κώλοι, που αναζητούν καρέκλες!
Δεν μας έφταναν όλα τα προβλήματα, πολύ σοβαρά μάλιστα, που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ο Εβρος και η Θράκη, μαθαίνω οτι μερικοί ντόπιοι παράγοντες διακινούν κάτι διχαστικά σενάρια για τη…διοικητική αυτονόμηση του Βορείου Εβρου.
Θα γίνουμε δηλαδή, Νότιοι και Βόρειοι!
Το όλο θέμα θα ήταν γελοίο και ανάξιο σχολιασμό, αν δεν ήταν επικίνδυνο!
Το πρόβλημα για τον Εβρο δεν είναι να δημιουργηθεί ακόμα ένα παράκεντρο εξουσίας για ν’ αποκτήσουν μερικοί καρέκλες που θα ικανοποιούν τις μωροφιλοδοξίες τους.
Το πρόβλημα για τον Εβρο είναι να συνταχθεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα πνοής, με γενναία χρηματοδότηση που θα βγάλει το Νομό από το μαρασμό και τα αδιέξοδα που μας οδηγούν στον αφανισμό.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον κατακερματισμό, αλλά με τη συνένωση δυνάμεων.
Δεν μπορεί να γίνει σε μικρο-τοπικό επίπεδο, αλλά σ’ ένα ευρύτερο περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
Οσοι, λοιπόν, προπαγανδίζουν αυτά τα σενάρια αυτονόμησης, σπέρνουν ζιζάνια διχασμού, υπονομεύουν την ενότητα του Νομού και φαλκιδεύουν τις προοπτικές και το μέλλον του.
Θα μας βρούν μπροστά τους, παντού, με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο.
Τελεία και παύλα.