Ο Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ – πολιτευτής «Ελληνικής Λύσης» και πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Σαμοθράκης Μαργαρίτης Κίρκος ζητά μια λύση για τα προβλήματα που θα υπάρξουν όσον αφορά την στέγαση των Παλλινοστούντων.
Συνολικά περίπου 200.000 άτομα που αποτελούν περίπου 35.000 οικογένειες παλιννοστούντων σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και άτομα με ειδικές ανάγκες, υπέργηροι και μικρά παιδιά, κινδυνεύουν από μέρα σε μέρα, να χάσουν τη μοναδική κατοικία τους και να μείνουν στο δρόμο.
Η οικονομική κρίση και η ανεργία είναι οι βασικοί λόγοι που αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν το «καλύτερο πρόσωπο» του σημερινού κόσμου.
Έτσι λοιπόν ο κ. Κίρκος εκφράζει την ανησυχία του για αυτούς τους ανθρώπους λέγοντας πως «Ειδοποιήθηκαν με διαταγές πληρωμής από τις τράπεζες ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αν δεν καταφέρουν μέσα σε πολύ λίγες μέρες να βρουν χρήματα, παρά τις δυσκολίες τους, για να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους.
Όλοι αυτοί, αν δε βρεθεί άμεσα μια λύση από την πλευρά της Πολιτείας, καλούνται να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους, τα οποία πριν δεκαετίες έχτισαν με τα ίδια τους τα χέρια ή αγόρασαν, προκειμένου να στεγάσουν σε αυτά τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή αλλά και το μέλλον των παιδιών τους» καταλήγει ο Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ – πολιτευτής «Ελληνικής Λύσης» και Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης κ. Κίρκος Μαργαρίτης.