ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ!
Ναι, η δική σου σειρά!

Εσύ που κάθεσαι στον καναπέ και βλέπεις αγανακτισμένος τηλεόραση και περιμένεις κάποιον να τα πει για να εκδικηθείς εμμέσως, φταις! Και φταις διπλά! Γιατί αισθάνεσαι ένοχος, αλλά έχεις πεισθεί ότι κουβαλώντας αυτή την ενοχή σου δε δικαιούσαι να αντιδράσεις. Λάθος! Μέγα λάθος! Είναι η ευκαιρία σου να επανορθώσεις! Αν πιστεύεις ότι σε στριμώξανε, ότι στριμώξανε τη ζωή σου και σε καλουπώσανε στα γρανάζια σου, τώρα είναι η σειρά σου! Τα κόμματα που σε βολέψανε, δε μπορούν πλέον να κάνουν τίποτα. Παίρνουν εντολές. Δε σε εξουσιάζουν. Δε μπορούν. Έχεις όμως την ευκαιρία σου να τους εξουσιάσεις εσύ. Να γίνεις από πρόβατο λύκος. Και τότε ποιος σε πιάνει!

Είναι η σειρά σου να βγάλεις τη γλώσσα σε αυτόν που σου έταζε τη θέση στο δημόσιο και τώρα ξεδιάντροπα σε λέει ακαμάτη και αργόσχολο! Είναι η ώρα να μουντζώσεις μια και καλή αυτούς τους αχρείους που δηλώνουν χαιρέκακα «μαζί τα φάγαμε», μόνο που ξεχνούν να πουν ότι αυτοί τρωγόπιναν σε λουκούλεια γεύματα κι εσένα σου πετούσαν δανεικά ψίχουλα!

Θέλουν συναίνεση! Θέλουν συναίνεση και από εσένα. Προσπαθούν να σε πείσουν περί εθνικής ομοψυχίας. Λες και δεν είχαν επί δεκαετίες συναίνεση. Συναίνεση στις μίζες της Siemens, στις μίζες των εξοπλισμών, στο γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι. Συναίνεση στο ξύλο ενάντια στους συνταξιούχους και στη ζάχαρη στα τρακτέρ. Συναίνεση και τώρα που κλείνουν τις επικοινωνίες και τα φώτα στις διαδηλώσεις. Συναίνεση είχαν και όταν σου λεγαν να επενδύσεις τα δανεικά σου λεφτά στο Χρηματιστήριο. Συναίνεση και όταν τα έχανες κι αυτοί χασκογελούσαν. Συναίνεση και τώρα που προσπαθούν να σε πείσουν ότι με δάνειο θα ξεπληρώσεις τα δάνεια. Συναίνεση έχουν και στο ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες αν ξεπουλήσουμε τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας.

Και σε ρωτάω, αν δεν ελέγχεις την ενέργεια, το υπέδαφος, τα λιμάνια και τις τράπεζες, πώς και που θα στηρίξεις το καλύτερο μέλλον για εσένα και τα παιδιά σου; Ναι, και για σένα είναι το μέλλον. Δεν ξώφλησες. Είσαι ακόμη 40,50, 60! Έχεις χρόνια και ζωή μπροστά σου για να παρακολουθείς μόνο. Καλός ο Λαζόπουλος, αλλά βγες τα, πες τα κι εσύ!

Σου λένε πρέπει να σκύψεις και να δουλέψεις! Λες και τόσα χρόνια έκανες κάτι άλλο. Έσκυβες για να βρεις δουλειά, έσκυβες και δούλευες αγόγγυστα. Χωρίς ένσημα. Πληρώνοντας υπέρογκο ΤΕΒΕ για να τα φαν στο Χρηματιστήριο. Έσκυβες όταν έπαιρναν τις μίζες από τις φαρμακευτικές στα νοσοκομεία, και τώρα σκύβεις πηγαίνοντας μέχρι και τις γάζες σου!

Σου λένε τα παπαγαλάκια του συστήματος που παίρνουν τις κρυφές μίζες από κόμματα και υποψήφιους βουλευτές και υποψήφιους τοπικούς άρχοντες, ότι δεν υπάρχουν λύσεις! Και όμως υπάρχουν, απλώς αυτοί δεν τις ξέρουν ή τις ξέρουν και τις κρύβουν. Είναι η κοινωνική οικονομία. Είναι η στήριξη στην τοπική οικονομία Είναι το να θέσεις το ταλέντο και τη γνώση σου στην υπηρεσία του συνόλου. Είναι να απαιτήσεις το δημόσιο έλεγχο για τα οικονομικά των νοσοκομείων, των ΜΜΕ, των δημοσίων έργων. ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ.

Μη φοβάσαι ότι υπάρχουν τα κόμματα πίσω από τις συγκεντρώσεις. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που κατά καιρούς πίστεψαν σε διάφορα κόμματα. Αλλά όχι πια. Πάμε εκεί με μόνο στοιχείο την ταυτότητά μας ως άνθρωποι και την αγάπη μας για την Ελλάδα. Και την πίστη μας σε ένα άλλο μέλλον. Δεν πιστεύουμε πως πρέπει να ζούμε συνεχώς υπό τον εκβιασμό πληρωμής μιας δόσης για δάνεια που δεν θέλαμε και δεν αξιοποιήσαμε. Οι κομματικοί μηχανισμοί βγάζουν τη βρωμα ότι πίσω από όλα είναι ακροδεξιοί ή αριστεροί/αναρχικοί, ανάλογα από ποια σκοπιά κοιτάζουν τα πράγματα, ώστε να σε αποτρέψουν από το να συμμετέχεις κι εσύ!

Δε σε υποψιάζει το γεγονός ότι όλοι (οι κομματικοί φορείς) βρίσκουν και κάτι απαξιωτικό να πουν;

Δείξ’τους ότι μπορεί να σου έδειξαν που είναι το βάζο με το μέλι και να σε δελέασαν να βουτήξεις και το δάχτυλό σου μέσα, αλλά αυτό δεν ισοδυναμεί με αιώνια λευκή επιταγή στις ανομίες τους.

Δειξ’τους ότι μπορεί να σου εξουσίασαν την ψήφο ή το πορτοφόλι, αλλά δεν κατόρθωσαν ποτέ να εξουσιάσουν το μυαλό και την κρίση σου. Την ελληνική ψυχή σου!

Και επιτέλους, πίστεψε πως χρειάζεται επειγόντως τη βοήθειά σου ο 20χρονος, ο 30χρονός που βγαίνει στο δρόμο με ένα μόνο σύνθημα
«ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ!»

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Τώρα είναι η σειρά μας! Όλοι μαζί!
Θα τα αλλάξουμε παρέα!
Ξεκινάμε από το Φάρο, κάθε απόγευμα. Έλα να βρούμε μαζί πως…

Ιωακείμ Βράβας