Σίγουρα πολλές φορές έχετε προσπαθήσει να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τον πονοκέφαλο που σας ταλαιπωρεί μετά από μία δύσκολη μέρα ή απλά να τον αφήσετε να περάσει χωρίς κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Αν η μέρα σας ήταν απαιτητική, το στρες σας έχει κατακλύσει και οι υποχρεώσεις συνεχώς αυξάνονται, μάλλον αισθάνεστε μόνιμα πως έχετε πονοκέφαλο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο, παρά να προσπαθήσετε να αποβάλετε το άγχος καθώς και τις αρνητικές σκέψεις. Ωστόσο, εκτός από κάποιο φάρμακο, υπάρχουν πολλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις κεφαλαλγίες με φυσικό τρόπο.

Μασάζ

Αναμφισβήτητα, ένα μασάζ σε όλο το σώμα θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να απαλλαγείτε από την ένταση της μέρας. Η κούραση, το άγχος καθώς και η αϋπνία πολλές φορές προκαλούν πονοκεφάλους, οι οποίοι με σωστό μασάζ στα κατάλληλα σημεία θα μειωθούν αισθητά. Να είστε σίγουροι, πως ακόμα και το τοπικό μασάζ, σε διάφορα σημεία του κεφαλιού θα σας ανακουφίσει και με το παραπάνω.

Διατροφή & Νερό

Αρκετά είναι τα τρόφιμα τα οποία έχουν ενοχοποιηθεί πως μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους. Η σοκολάτα και συνεπώς η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, το αλκοόλ ή πολλές φορές διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα σε συνδυασμό με το άγχος και την κούραση, είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση συμπτωμάτων πονοκεφάλου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό ώστε να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός σας.

Extra Tip Δώστε μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση της καφεΐνης, αφού η υπερβολική κατανάλωση πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει στον πονοκέφαλο.

Γιόγκα & Γυμναστική

Η γυμναστική σίγουρα θα μπορέσει να απαλύνει τον πονοκέφαλο και να διώξει την ένταση της ημέρας, πόσο μάλλον η γιόγκα, η οποία προωθώντας τεχνικές αναπνοής καθώς και τη σωστή στάση σώματος θα σας ανακουφίσει. Μην ξεχνάτε να κάνετε Stretching ή και να γυμνάζετε το πάνω μέρος του σώματος που άμεσα συνδέεται με το κεφάλι. Διορθώστε τη στάση του σώματος σας και σίγουρα τα συμπτώματα του πονοκεφάλου θα μειωθούν ασιθητά.

Ωστόσο, οι κεφαλαλγίες είναι πολύ πιθανόν να μην αντιμετωπίζονται με φυσικό τρόπο αλλά να απαιτείται κάποια φαρμακευτική αγωγή. Αν οι πονοκέφαλοι που σας ταλαιπωρούν, είναι συχνοί και έντονοι δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό γιατρό ή ακόμα και νευρολόγο. Κάποιες ειδικές εξετάσεις, όπως το ηλεκτρομυογράφημα μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, φυσικά πάντα με τις συμβουλές του ειδικού γιατρού.