Το ανδρικό ντύσιμο μπορεί να είναι μοντέρνο και κομψό σε κάθε περίσταση, αρκεί να γνωρίζετε ορισμένους «κανόνες» μόδας που σχετίζονται με τους συνδυασμούς χρωμάτων, οι οποίοι διατηρούνται διαχρονικά, αν και εμπλουτίζονται συστηματικά, ανάλογα τις τάσεις που κυριαρχούν.

Τα παντελόνια και τα πουκάμισα/μπλούζες συνιστούν τα βασικά είδη που αξιοποιεί κάθε σύγχρονος άνδρας που νοιάζεται για την εξωτερική εμφάνισή του -πέρα από κάλτσες, φανελάκια ανδρικά και αξεσουάρ, όπως είναι οι ζώνες.

Γι αυτό, ακόμα και αν διαθέτετε περιορισμένο αριθμό σε είδη ένδυσης στην γκαρνταρόμπα σας, έχετε την ευκαιρία να κάνετε το ντύσιμό σας να ξεχωρίζει, απλά συνδυάζοντας κατάλληλα τα ρούχα σας.

Αν σας ενδιαφέρει να φαίνεστε κομψός και περιποιημένος σε κάθε περίσταση, στην καθημερινότητα, το εργασιακό σας περιβάλλον αλλά και σε επίσημες περιστάσεις, δείτε παρακάτω ποιοι είναι οι κορυφαίοι χρωματικοί συνδυασμοί για το ανδρικό ντύσιμο ώστε να δημιουργείτε ξεχωριστά και ταιριαστά outfits κάθε φορά.

 

Ο πιο ασφαλής συνδυασμός στο ανδρικό ντύσιμο

Αν επιδιώκετε να δημιουργήσετε ενδυματολογικά σύνολα που διέπονται από διαχρονικούς κανόνες χρωματικών συνδυασμών, μπορείτε να αξιοποιήσετε όσα γκρι, μπλε και γαλάζια πουκάμισα έχετε στη ντουλάπα σας.

Το γαλάζιο πουκάμισο ταιριάζει τέλεια με τζιν παντελόνι ή με υφασμάτινο γκρι παντελόνι, αν σκοπεύετε να το φορέσετε στο περιβάλλον της εργασίας σας. Φυσικά, το μπλε και το γαλάζιο πουκάμισο συνδυάζεται εξαιρετικά και με μπεζ υφασμάτινο παντελόνι, αν σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε ένα πιο γήινο look. Αν προτίθεστε να φορέσετε γκρι πουκάμισο, επιλέξτε ένα σκουρόχρωμο τζιν παντελόνι ή ένα υφασμάτινο σε σκούρο μπλε.

Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να προσθέτετε μια λεπτομέρεια αντίθεσης στο διαχρονικό σας ντύσιμο με ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ, ώστε να εκφράζετε με αυτόν τον τρόπο το προσωπικό σας στιλ και να μην είστε πανομοιότυποι με τους υπόλοιπους άνδρες που επιλέγουν ασφαλείς στιλιστικούς συνδυασμούς.

 

Πώς να συνδυάσετε μια ριγέ μπλούζα για casual εμφανίσεις

Τα ριγέ ρούχα εν γένει προσιδιάζουν περισσότερο στο καθημερινό ντύσιμο, καθώς αποπνέουν πιο χαλαρό και ανέμελο, μοντέρνο στιλ. Αν έχετε μια ριγέ μπλούζα σε σκούρες αποχρώσεις μπορείτε να τη συνδυάσετε με ένα μπεζ ή μουσταρδί παντελόνι, ενώ αν στη ριγέ μπλούζα σας επικρατούν ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, τότε μπορείτε να τη συνδυάσετε με τζιν σε ανοιχτό μπλε ή και λευκό παντελόνι.

 

Πώς να φορέσετε τα έντονα χρώματα στα ρούχα

Αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα στην εμφάνισή σας, τότε το κίτρινο είναι ένα υπέροχο χρώμα που πρέπει να δοκιμάσετε. Μπορεί να μην είναι πολύ συνηθισμένο στους άνδρες, αλλά αν το συνδυάσετε σωστά θα αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μπορείτε να φορέσετε ένα κίτρινο μπλουζάκι με παντελόνι σε κάθε απόχρωση του μπλε αλλά και με γκρι. Ακόμη, αν θέλετε να φορέσετε ένα κόκκινο παντελόνι, μπορείτε να το συνδυάσετε με μια γκρι, λευκή ή μαύρη μπλούζα. Έτσι, και προσφέρετε χαρούμενες χρωματικές νότες στο ντύσιμό σας και διατηρείτε τις οπτικές ισορροπίες.

 

Πώς να δημιουργήσετε κομψό look με γήινες αποχρώσεις

Αν θεωρείτε ότι οι γήινες αποχρώσεις ταιριάζουν πιο πολύ στην προσωπικότητά σας, ξεκινήστε να δημιουργείτε outfits αξιοποιώντας ένα μπεζ ή καφέ παντελόνι. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μπλε πουκάμισο ή μπλούζα, προσθέτοντας μια λεπτομέρεια σε έντονη κόκκινη απόχρωση, όπως ένα ρολόι. Αν πάλι προτιμάτε να φορέσετε ένα μπεζ ή καφέ πουκάμισο, μπορείτε να το ταιριάξετε με σκούρο τζιν παντελόνι, συνδυάζοντας παπούτσια και ζώνη σε μπεζ/καφέ αποχρώσεις.