Οι πάνες αγκαλιάς https://www.tinytoes.gr/productcategory/linen/cottonmuslin/ είναι ένα τετράγωνο σεντόνι συνήθως βαμβακερό, που κάθε νέο μωρό πρέπει να έχει. Όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κουβέρτες μωρών, διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, χρώματα, υφές, τιμές και μάρκες. Οι κουβέρτες μωρών είναι επίσης πολύ δημοφιλείς για νεογέννητα. Οι κουβέρτες ωστόσο χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για να καλύψουν το μωρό στον ύπνο, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως χαλί ή για περιτύλιξη του μωρού. Πολλές φορές τα παιδιά συνδέονται συναισθηματικά με την κουβέρτα τους. Φανταστείτε πόσο δύσκολο θα ήταν για έναν γονέα να κουβαλάει μαζί του μια ογκώδη κουβέρτα παντού; Έτσι λοιπόν υπάρχουν και οι πάνες αγκαλιάς, οι οποίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο για ένα νεογέννητο μωρό, είτε ως χαλάκι για να μην έρθει σε άμεση επαφή με τα υπόλοιπα υφάσματα, είτε για να παίξει στο πάτωμα ή για να το τυλίξετε.
Καθώς το μωρό φτάνει στο σημείο να μην αποχωρίζεται την κουβέρτα του, οι γονείς μαθαίνουν να εκτιμούν το γεγονός ότι μια κουβέρτα μπορεί να γίνει ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο, όσο μια πιπίλα για ένα κουρασμένο μωρό ή για ανακούφιση από την περίοδο των κολικών. Επειδή αργότερα η πάνα αγκαλιάς παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του μωρού, είναι ακόμη πιο σημαντικό για τη μαμά να επιλέξει τη σωστή ανθεκτική, εύκολη στο πλύσιμο, πρακτική πάνα, έτσι ώστε να μπορεί να διαρκέσει αρκετά για να την κρατήσει το μωρό μέχρι όσο χρειαστεί. Κάντε λοιπόν πολλή έρευνα προτού αγοράσετε τις πάνες αγκαλιάς.
Σήμερα υπάρχει μια μοναδική ποικιλία από μοναδικές κουβέρτες που χρησιμοποιούνται ως πάνες αγκαλιάς και η τιμή τους κυμαίνεται ανάλογα με τη μάρκα, το στυλ, και το μέγεθος. Οι πάνες αγκαλιάς είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν ανακουφιστικά για το μωρό εν κινήσει και είναι λειτουργικές για καθίσματα αυτοκινήτου, κούνιες, και καροτσάκια. Οι πάνες αγκαλιάς είναι ικανές να ηρεμήσουν τα ιδιότροπα μωρά, βοηθώντας τα να κοιμηθούν γρηγορότερα, πιο αποτελεσματικά και περισσότερο, μειώνοντας τα περιστατικά κολικού, βοηθώντας το θηλασμό και μειώνοντας την πιθανότητα το μωρό να γρατσουνίσει το πρόσωπό του κατά λάθος.

Υπήρξε μια μελέτη το 1992 ότι οι γονείς πρέπει να αποφεύγουν να βάζουν τα μωρά να κοιμούνται μπρούμυτα. Κάθε μωρό που κοιμάται κατ΄’ αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει να καλύψει το πρόσωπό του. Αυτό αναγκάζει το μωρό να αναδημιουργήσει αέρα με υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα με αποτέλεσμα ασφυξία. Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται μόνο στην πλάτη ή στα πλάγια.

Μπορείτε λοιπόν να κάνετε μια καλή αναζήτηση και να βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε ειδή για το μωράκι σας διαδικτυακά από την άνεση του σπιτιού σας, να οργανώσετε τις αγορές σας και να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα είδη για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας, εξασφαλίζοντας του φυσικά άνεση και ασφάλεια.΄