Οι Εβρίτες αντιστέκονται στέλοντας βροντερό μήνυμα στη λάθος απόφαση για άνοιγμα των συνόρων ενώ οι ροές είναι καθημερηνές από την Τουρκία

.

Σε αναζητήσεις στα προφίλ των βουλευτών Έβρου (3 ΝΔ και 1 ΣΥΡΙΖΑ) προχωρήσαμε τις τελευταίες ώρες προκειμένου να δούμε τις αντιδράσεις τους για το άνοιγμα του τελωνείου των Καστανεών.
Όσο κι αν αναζητήσαμε, πέρα από φωτογραφίες πίσω από τον πρωθυπουργό, τα γενέθλια της κας. Γκαρά και τον εμβολιασμό του κ. Δημοσχάκη, κάτι σχετικά με το τελωνείο δεν εντοπίσαμε.

Το τελωνείο άνοιξε ακριβώς ενάμιση χρόνο μετά το κλείσιμό του, λόγω της τότε προσπάθειας μαζικής εισβολής χιλιάδων ατόμων στη χώρα μας.

Κι όμως, από τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις δεν πρέπει να ανοίξει το τελωνείο (Δερμεντζόπουλος 30 Ιουνίου 2020) περάσαμε σε κανέναν σχολιασμό στο σήμερα.

Έχει ενδιαφέρον πάντως να μάθουμε τα επιχειρήματα των βουλευτών (και όχι μόνο) του γιατί πρέπει να ανοίξει το τελωνείο.

Στο μεταξύ, από την τοπική αυτοδιοίκηση η αντίδραση ήρθε από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος εκφράζοντας και συνδημότες του τόνισε την παραμονή του ανοίγματος του τελωνείου: Αυτή τη χρονική στιγμή είναι μεγάλο λάθος το άνοιγμα του τελωνείου. Είμαστε υπέρ της εξωστρέφειας, αλλά όχι με τα έως τώρα «δεδομένα»!

Τώρα αν οι βουλευτές πουν ότι δε ρωτήθηκαν και γι’ αυτό δεν τοποθετήθηκαν, δε νομίζουμε ότι θα έχουν δίκιο, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά στον τόπο τους. Από τη σύνδεση της Σαμοθράκης με το καράβι μέχρι και το δρομολόγιο του τρένου είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει, θέμα του τόπου τους είναι και οφείλουν να τοποθετηθούν και για τα καλά και για τα άσχημα.

Η φωτογραφία είναι από τα επεισόδια του Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2020 όταν Τούρκοι αστυνομικοί πετούσαν χημικά στους Έλληνες υπερασπιστές των συνόρων. Αν υποθέσουμε ότι το κάθε χημικό κοστίζει ένα ευρώ, μπορούμε να το υπολογίσουμε τα πόσα αγοράστηκαν από τα χρήματα που άφηναν στην Τουρκία διαχρονικά Έλληνες, αγοράζοντας μεταξύ άλλων, κάλτσες βρακιά και φανέλες (στο σημείο αυτό η φαντασία του καθένα ας κάνει τους υπολογισμούς της).