Καθόλου ευχάριστα δεν φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου, για τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.
Από την συνεδρίαση απουσίαζαν όπως ανέφερε προηγουμένως το thraki Νεα, οι σύμβουλοι της παράταξης του Βαγγέλη Πουλιλιού, καθώς ο Βαγγέλης Πουλιλιός θέλει συνεδριάσεις δια ζώσης.
Στο μεταξύ κι ενώ οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι απουσίαζαν και η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά, στο τέλος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Θανάσης Δημούτσης ανακοίνωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία συνεδρίαση όπου ήταν πρόεδρος.
Ο κ. Δημούτσης ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί, με την επιστολή παραίτησής του, να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα γίνει γνωστός κι ο λόγος που τον οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση.
Η απόφαση παραίτησης ξάφνιασε τους συμβούλους που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ενώ δεν γνωρίζουμε αν ήταν σε γνώση του δημάρχου.
Αν δεν ήταν πάντως σε γνώση του δήμαρχου, θα ήταν ο απόλυτος αιφνιδιασμός.
Θα μάθουμε σε λίγες μέρες, καθώς ο κ. Δημούτσης είπε ότι θα στείλει επιστολή με τον λόγο παραίτησης.
Όπως και να έχει πάντως, αν παραιτείται ένας πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου που σχεδόν πάντα αποτελεί επιλογή του δημάρχου, το πλήγμα για τον δήμαρχο είναι πλήγμα, ειδικά για τον Καλακίκο, ο οποίος προσπαθεί να παρουσιάσει και μεγάλο έργο στο δήμο Σουφλίου, από την αρχή της καριέρας του.
Ο κ. Καλακίκος εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος και είναι πλέον δήμαρχος εδώ και δύο χρόνια.

Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, ότι και ο δήμος Σουφλίου όπως και ο δήμος Διδυμοτείχου, δεν αποστέλλουν στο thraki Νεα, δελτίο Τύπου σχετικά με το πότε και ποια είναι τα θέματα των συνεδριάσεων των δημοτικών τους συμβουλίων.

Αντίθετα οι δύο μεγάλοι δήμοι του Έβρου στέλνουν και τα δελτία Τύπου τους και τα θέματα των συνεδριάσεων των ΔΣ. Έτσι για την ιστορία. . .