Τρεις αυτοδιοικητικοί, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβησού Ευαγγελία Κουρτέση, ο τοπικός σύμβουλος Φερών Βάσος Παντελίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης συνελήφθησαν στις Φέρες.
Η σύλληψη των αυτοδιοικητικών έγινε γιατί διαμαρτυρήθηκαν έντονα αποτρέποντας την είσοδο οχημάτων στον χώρο του Α παιδικού σταθμού. Τα οχήματα μετέφεραν υλικά προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες, καθώς ο δήμος Αλεξανδρούπολης στο χώρο του Α παιδικού προτίθεται να λειτουργήσει δομή ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.
Ο κ. Παντελίδης και η κα. Κουρτέση συνελήφθησαν το πρωί, ενώ ο κ. Γκότσης, πήγε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα το βράδυ της Δευτέρας, όταν έμαθε ότι αναζητείται. Το όνομα του Νίκου Γκότση, ο οποίος ήταν στη διαμαρτυρία, αναφέρθηκε από την πρόεδρο του πολυκοινωνικού Αλεξία Ποϊραζίδου στην αστυνομία, όπως δήλωσε η ίδια στον status 94.2. Η κα. Ποϊραζίδου είπε χαρακτηριστικά σε πρωινή της συνέντευξη ότι ονόμασε τον Νίκο Γκότση ως παρόντα. Ο κ. Γκότσης πήγε στην αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος, όπως και οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Σε δήλωσή της στη Δέλτα τηλεόραση η πρόεδρος της Καβησού τόνισε: «Προσπαθούνε να μας φιμώσουνε. Είμαι πολύ περήφανη που αντιστάθηκα. Δεν θα αφήσουμε να κάνουν πέντε δέκα άνθρωποι πράγματα που στρέφονται εναντίον της κοινωνίας», ενώ ο Νίκος Γκότσης αναφέρει: Οι αγώνες για τον τόπο μας θέλουν θυσίες . Δεν κάνουμε πίσω στις απειλές και στις ψευδείς αναφορές. Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Εμείς δεν μπαίνουμε σε διλήμματα η Α! Παιδικός Σταθμός η ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Λέμε από την αρχή ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με κατάργηση και κλείσιμο δομών. Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση.

Έντονες οι αντιδράσεις από παρατάξεις του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Λαϊκή Συσπείρωση: Να πάψει η Δημοτική Αρχή να διώκει όσους διαφωνούν μαζί της
Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της τονίζει:
Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Πολυκοινωνικού στις 24-05-21, πάρθηκε απόφαση (κατά πλειοψηφία / η Λαϊκή Συσπείρωση το καταψήφισε) για συστέγαση των Α΄ και Β΄ Παιδικών Σταθμών ΦΕΡΩΝ στο κτήριο του Β’ Παιδικού, ώστε στο κτήριο του Α’ να δημιουργηθεί ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ (που ΣΑΦΩΣ έχει ανάγκη ΟΛΟΣ ο Δήμος). Από τότε και μέχρι σήμερα η πρόεδρος του Πολυκοινωνικού προσπάθησε με πολλούς τρόπους, συνεντεύξεις, συναντήσεις, μεθοδεύσεις όχι να πείσει αλλά να επιβάλει την απόφαση παρότι γνώριζε πως υπήρχαν αντιδράσεις από τους γονείς και συνολικά από την κοινωνία των Φερών.
Αρχικά, σε συνέντευξή της διαστρέβλωσε την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι δήθεν δεν θέλουμε να γίνει το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Στη συνέχεια έκανε το ίδιο με όσους έλεγαν – όπως η Λαϊκή Συσπείρωση – να μην συστεγαστούν οι 2 Παιδικοί και να βρεθεί άλλο κτήριο για να στεγάσει το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ που τόσο έχουν ανάγκη οι γονείς της περιοχής. Προσπάθησε να στρέψει τους γονείς των ΑΜΕΑ ενάντια στους γονείς των παιδικών και όσων από την Τοπική Κοινότητα Φερών είχαν διαφορετική άποψη. Στη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας, μίλησε προσβλητικά σε όσους δεν συμφωνούσαν μαζί της. Παρότι γνώριζε ότι οι γονείς των Παιδικών Σταθμών με εκλεγμένους της Τοπικής Κοινότητας πραγματοποίησαν σύσκεψη για το θέμα δεν προσπάθησε να ενημερώσει (κάτι που δεν έκανε εξαρχής), να εξηγήσει, να πείσει.
Σήμερα (14-06-21) το πρωί – ενώ τα παιδάκια μεταφέρθηκαν στον Β’ Παιδικό – και οι γονείς έκαναν διαμαρτυρία μπροστά στον Α’ ΠΣ κατέφθασε όχημα του Δήμου για να ξεφορτώσει υλικά για τη μετατροπή του σε ΚΔΑΠ. Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους και μετά την παρέμβαση της δημοτικής αρχής στον Εισαγγελέα, συνελήφθησαν ο εκλεγμένος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Τοπική Κοινότητα Φερών Παντελίδης Βάσος και η πρόεδρος της κοινότητας Καβησού.
Καταγγέλλουμε την πρόεδρο του Πολυκοινωνικού για τις μεθοδεύσεις της αλλά και τη δημοτική αρχή που με παρέμβασή της στον Εισαγγελέα πραγματοποιήθηκαν οι 2 συλλήψεις. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως οι μηνύσεις της δημοτικής αρχής σε τοπικά ΜΜΕ ήταν μόνο η αρχή. Τώρα προχωράει και σε συλλήψεις για να δείξει πως δεν έχει καμιά σχέση με βασικά δημοκρατικά δικαιώματα.
Μπροστά μας εδώ και μήνες ξετυλίγεται μεθόδευση γκαιμπελικού τύπου που στόχο έχει να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή, να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αντιδρά στο οικοδόμημα της εικονικής πραγματικότητας που φτιάχνεται στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Έτσι εξηγείται όλη αυτή η κλιμάκωση, αλλά ακόμα και ο κοινωνικός αυτοματισμός που στη συγκεκριμένη περίπτωση καλλιεργείται, ώστε να οδηγεί σε αντιπαλότητες για να «βγαίνει λάδι» η δημοτική αρχή και τα στελέχη της να φαίνονται οι καλοί.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε να πάψει η δίωξη των αιρετών και δηλώνουμε πως η προσπάθεια τρομοκράτησης της δημοτικής αρχής δεν θα περάσει.

Σκληρή είναι η κριτική και από την παράταξη Πόλη και Πολίτες προς τη δημοτική αρχή
Η τακτική που ακολουθούν οι άνθρωποι για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στην καθημερινότητα τους, δείχνουν τον χαρακτήρα τους, την ικανότητα τους και τις δυνατότητες που έχουν.
Για πολλοστή φορά, o επικεφαλής του ΜΕΓΑΡΟΥ και η ομάδα του, μας αποδεικνύουν την πολιτική αδυναμία που έχουν στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά.
Μέχρι τώρα είχαμε δει να καταθέτουν αγωγές σε ειδησεογραφικά site, σε προμηθευτές και στην συνέχεια σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.
Εχθές φήμες λένε ότι λόγο της αδυναμίας τους, για ακόμη μια φορά, θα προσέφευγαν στον ίδιο τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Να του ξαναθυμίσουμε ότι ο καλός ο καπετάνιος, στην φουρτούνα, κάθεται στο τραπέζι με όλους τους εμπλεκόμενους και προσπαθεί να βρει τη λύση μέσα από την συζήτηση.
Υ. Γ. 1 Όταν υπάρχει καλή πρόθεση πάντα υπάρχουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα για την κοινωνία και την καλή πρόθεση στην εμπνέει ο καπετάνιος.
Υ.Γ. 2 Δεν θα μας φανεί και παράξενο να δούμε στο μέλλον, για καθημερινά προβλήματα, να προσφύγει και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το Πολυκοινωνικό αποφάσισε να στεγάσει δομή ΚΔΑΠ – ΜΕΑ στον Α παιδικό σταθμό Φερών και τα παιδιά του παιδικού να στεγαστούν στον Β παιδικό σταθμό. Για τη μεταφορά, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, με την κα. Ποϊραζίδου, να υποστηρίζει ότι όλα τα κτήρια που ελέγχθηκαν στην περιοχή των Φερών και σε κοντινούς οικισμού δεν είναι κατάλληλα για ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, πέρα από τον Α παιδικό στον οποίο όμως πρέπει να γίνουν εργασίες. Παράλληλα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ θα ιδρυθεί και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και αυτό θα στεγαστεί στο ισόγειο του Β ΚΑΠΗ.
Όσοι πάντως διαφωνούν στις Φέρες, δεν είναι αντίθετοι με την ίδρυση της νέας δομής, αλλά με τη μεταφορά του παιδικού σταθμού και ζητούν να βρεθεί άλλο κτήριο.