Το ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε υπερδύναμη το έχουμε ακούσει κι αυτό το τελευταίο διάστημα, καθώς έχουμε υπογράψει αμυντικές συμφωνίες ακόμη και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Ελλάδα πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο στις εξωτερικές σχέσεις, με συμμαχίες που δεν φανταζόμασταν ότι θα υπάρξουν πριν από κάποιες δεκαετίες.

Και επειδή τα λόγια και οι υπογραφές πολλές φορές δεν αρκούν για να σφίξουν οι σχέσεις περισσότερο, γίνονται και χειρονομίες.

Η χειρονομία από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά

Θεωρούμε απίθανο ο μέσος Έλληνας να μην γνωρίζει την χώρα της Σαουδικής Αραβίας.
Μπορεί να μη γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία για τη μετακίνηση συστοιχίας πυραύλων Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία, αλλά τη χώρα της Μέσης Ανατολής την γνωρίζει.

Τώρα δεν είμαστε σίγουροι ότι οι Σαουδάραβες στην πλειοψηφία τους, γνωρίζουν για την Ελλάδα, είμαστε βέβαιοι όμως, ότι δεν έχουν ακούσει για το Διδυμότειχο (αν και θα έπρεπε, λόγω του τεμένους Βαγιαζήτ. . . ) και φυσικά για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Στο μακρινό λοιπόν από τη Σαουδική Αραβία Διδυμότειχο, έφτασαν κούτες με ανθρωπιστική βοήθεια από τη χώρα της Μέσης Ανατολής!
Ναι καλά διαβάσατε κούτες.
Οι πληροφορίες του thraki Νεα, αναφέρουν ότι οι κούτες περιλαμβάνουν ιατρικό υλικό μεταξύ του οποίου και πολλά γάντια νιτριλίου.
Πάνω στις κούτες αναγράφεται: «Από τον βασιλιά Σαλμάν ανθρωπιστική βοήθεια και κέντρο ανακούφισης για τους ανθρώπους της Ελλάδας και τον λαό της Ελλάδας».