Στο ακέραιο εκπληρώνει τα καθήκοντά του ως περιφερειακός σύμβουλος Έβρου, ο Βασίλης Δελησταμάτης.
Ο κ. Δελησταμάτης μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα στελέχη που έδωσαν τη νίκη στον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, καθώς η υποψηφιότητά του δεν άφησε και πολλά περιθώρια στους αντίπαλους συνδυασμούς στο κεντρικό τμήμα του Έβρου.
Χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση ο κ. Δελησταμάτης, με επαφές και γνωριμίες από τον απλό λαό, μέχρι και ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης, προς το παρόν περιμένει τις εξελίξεις στην παράταξη Μέτιου, οι οποίες θα είναι πιο εμφανείς από τον επόμενο χρόνο, με όλα τα σενάρια ανοιχτά, ακόμη κι όσον αφορά στη στήριξη Μέτιου από τη Νέα Δημοκρατία.
Προς το παρόν, ο περιφερειάρχης εξετάζει όλα τα σενάρια για τους ποιους θα αξιοποιήσει στις επόμενες αλλαγές στις θέσεις διοίκησης, ειδικών συνεργατών, έμμισθων άμισθων κτλ.
Ο Βασίλης Δελησταμάτης, όπως μαθαίνουμε είναι σε στάση αναμονής, δε βιάζεται, καθώς διατηρεί ανοιχτούς διαύλους και με τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στο Σουφλί άλλωστε δημιουργείται νέος συνδυασμός. Τα ονόματα πολλά, οι πραγματικές λύσεις περιορισμένες.
Πάντως οι πολιτικοί φίλοι του Βασίλη Δελησταμάτη, αν και ο ίδιος δεν έχει εκφραστεί, τονίζουν στο thraki Νεα, ότι όλα είναι ανοιχτά.