Ο Χρήστος Δανιηλάκης υποψήφιος για το επιμελητήριο Έβρου με το συνδυασμό της Ελένης Ιντζεπελίδου «Νέοι Επαγγελματικοί Ορίζοντες» απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

 

Εδώ και δύο χρόνια έχετε εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή σας στο πρόσωπο της Ελένης Ιντζεπελίδου. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να πάρετε τόσο νωρίς την απόφαση;

Το ότι και η ίδια ανήκει στο εμπορικό και επαγγελματικό κομμάτι του νομού, το οποίο είναι και η πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου γενικώς και το ότι ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την ίδρυση του συνδυασμού.  Πρέπει να τονίσω παράλληλα ότι είναι μέσα στη διοίκηση του επιμελητηρίου γνωρίζει τα προβλήματα, είναι μαχητική και διεκδικητική.

 

Κι έσεις όμως είστε σε μάχιμη θέση τα τελευταία χρόνια. Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Διδυμοτείχου, μιας περιοχής που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να σηκώσει κεφάλι. Για ποιο πράγμα μπορείτε να δηλώσετε υπερήφανος ότι το καταφέρατε.

Το αν έχω καταφέρει κάτι θα τα κρίνουν άλλοι. Εγώ από τη θέση που εκπροσωπώ προσπαθώ για το καλύτερο του επαγγελματικού κόσμου. Βλέποντας όμως ότι ένας εμπορικός σύλλογος χωρίς τη συμπαράσταση και την υποστήριξη του θεσμού του επιμελητηρίου δε μπορεί να προχωρήσει πέρα από κάποιο σημείο.

 

Τι ακριβώς ζητάτε από το επιμελητήριο;

Ζητάμε ενημέρωση συμπαράσταση, υποστήριξη και απόλυτη συνεργασία γιατί το επιμελητήριο μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον εμπορικό κόσμο του νομού και να βοηθήσει με πάρα πολλούς τρόπους τον ελεύθερο επαγγελματία. Αυτό το διαπίστωσα και είναι ένας λόγος επιπλέον που συμμετείχα στο συνδυασμό ώστε να υπάρξει κάποια στιγμή μία αμφίδρομη σχέση μεταξύ των συλλόγων και του επιμελητηρίου, γιατί ως τώρα όλα τα παραπάνω δεν υπήρχαν στο βαθμό που θα ‘πρεπε.

 

Το Διδυμότειχο η ιστορική αυτή πόλη έχει ιστορία και παράδοση στο εμπόριο. Πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε επιχειρήσεις να κλείνουν

Είναι ότι χειρότερο μπορεί να νοιώσει συναδελφικά κάποιος επαγγελματίας γιατί όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα παίρνει φωτιά και το δικό σου. Η πόλη έχει αξιόλογο πολιτιστικό βυζαντινό και αρχαιολογικό πλούτο και αν καταφέρει κάποια στιγμή να τα αξιοποιήσει θα έχει σημαντικότατα οφέλη ο εμπορικός κόσμος.

 

Πρέπει οι πόλεις σε πρώτο βαθμό και στη συνέχεια σύλλογοι και επιμελητήριο να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ των καταστημάτων που υπάρχουν σε διαφορετικές πόλεις;

Ο νομός είναι ενιαίος και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γινόμαστε στενά τοπικιστές. Η κάθε αγορά μπορεί να σταθεί και μόνη της, αλλά μπορεί να αλληλουποστηριχτεί και μέσα στο νομό. Καλύτερα να ψωνίζω από γειτονική πόλη του Έβρου, παρά από γειτονική χώρα.

 

Βιογραφικό Χρήστου Δανηιλάκη

Γεννήθηκα στο Διδυμότειχο το 1965

Ασχολούμαι με εμπόριο ουσιαστικά από δώδεκα χρονών καθώς από μικρός παρακολουθούσα τις οικογενειακές δραστηριότητες.

Έχω ασχοληθεί με την εστίαση, διασκέδαση και εμπόριο.

Τα τελευταία χρόνια διατηρώ κατάστημα παιδικών υποδημάτων στην οδό Βενιζέλου στο Διδυμότειχο (Πεζόδρομος).