Στεργίου: Ο φράχτης στον Έβρο αποδυναμώνει γεωπολιτικούς εκβιασμούς
Απάντηση στην κριτική που άσκησαν στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την φωτογράφησή της κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον Έβρο, στον φράχτη, έδωσε ο εβρίτης γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου. Ο κ. Στεργίου σε tweet του αναφέρει:
Προς κ.κ. Βαρουφάκη & Φίλη:
Το «τείχος του αίσχους» στο Βερολίνο ήταν το τελευταίο που διαίρεσε λαούς στην Ευρώπη. Το 1989 η πτώση του σήμανε την πανωλεθρία των ιδεών σας.
Αντίθετα ο φράχτης στον Έβρο αποδυναμώνει γεωπολιτικούς εκβιασμούς. Εκεί βρίσκονται τα χερσαία σύνορα της ΕΕ
Προς κ.κ. Βαρουφάκη & Φίλη:
Το «τείχος του αίσχους» στο Βερολίνο ήταν το τελευταίο που διαίρεσε λαούς στην Ευρώπη. Το 1989 η πτώση του σήμανε την πανωλεθρία των ιδεών σας.
Αντίθετα ο φράχτης στον Έβρο αποδυναμώνει γεωπολιτικούς εκβιασμούς. Εκεί βρίσκονται τα χερσαία σύνορα της ΕΕ pic.twitter.com/07RmjQE8v7— Γιώργος Στεργίου – Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. (@Stergiou_G) May 17, 2021
Για τη φωτογράφηση της κας. Σακελλαροπούλου στον φράχτη ο εκπρόσωπος του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσε: «Η εικόνα αυτή της κας Σακελλαροπούλου μπροστά στον φράχτη του μίσους με τον οποίο κάποιοι, μαζί με τις παράνομες επαναπροωθήσεις και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο, νομίζουν ότι χτίζουν την ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου, είναι απλά αποκρουστική και ντροπιαστική», ενώ ο Νίκος Φίλης δήλωσε: Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεων της, με φόντο αυτό το «τείχος», που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων.
Ιδιαιτέρως μάλιστα, όταν αυτή η επίσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη καταγγελία του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της χώρας μας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, που έχουν οδηγήσει σε τραγωδίες, αλλά και τις εκκρεμείς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο από 101 βουλευτές για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά, στα περσινά γεγονότα του Έβρου.
Η κυρία Σακελλαροπούλου, όφειλε να μείνει μακριά από τέτοιου τύπου θεσμικές «συνηγορίες» προς την αντιπροσφυγική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης «του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».
Ο Έβρος και όλη η επικράτεια έχουν αρκετά μέρη πολύ πιο κατάλληλα για δηλώσεις απέναντι στον τουρκικό εθνικισμό και τις προκλήσεις Ερντογάν. Ο «φράχτης» της μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών ήταν το πλέον ακατάλληλο.