Ο Γιώργος Τσιακίρης, υποψήφιος για το επιμελητήριο Έβρου με το συνδυασμό της Ελένης Ιντζεπελίου «Νέοι Επαγγελματικοί Ορίζοντες» απαντά στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

 

 

Λέγοντας κάποιος Σουφλί, η πρώτη αντίδραση είναι μετάξι. Λέγοντας Γιώργος Τσιακίρης, η πρώτη αντίδραση ποια θέλετε να είναι;

Σουφλιώτικο μετάξι καταρχήν και στην συνέχεια , αγάπη για τον τόπο του,την ιστορία και τον πολιτισμό αυτής της ιστορικής πόλης.

Αγωνιστής  για την πιστοποίηση και την  συνέχεια της πορεία  του Σουφλιώτικου μεταξιού .

 

Ήταν δύσκολο για την Ελένη Ιντζεπελίδου να σας πείσει ώστε να συμμετέχετε στο συνδυασμό της;

Η μαγική λέξη που είπε η Ελένη Ιντζεπελίδου ήταν

< υπερκοματικός> συνδυασμός ..

Στις ημέρες μας δυστυχώς έχει χαθεί κάθε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στον λόγο των πολιτικών , βέβαια αδίκως κατηγορούνται όλοι γιατί υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αγωνιούν για τους συμπολίτες τους. Ουδέποτε θα συμμετείχα λοιπόν σε ένα σχήμα το οποίο θα ήταν κάτω από την ομπρέλα κάποιας κοματικής παράταξης. Άλωστε η κα Ιντζεπελίδου εξέφρασε τις ανησυχίες τις  για την απραξία και την έλειψη  ενημέρωσης  2 χρόνια πρίν από την διενέργεια των εκλογών και η απόφαση μου ήταν άμεση  και δεν το μετάνιωσα .

 

Το χαμόγελο στην εποχή μας το βλέπεις όλο και πιο σπάνια. Εσείς όμως το έχετε μονίμως στο πρόσωπό σας. Είναι στάση ζωής αυτό;

Έχω μάθει να βλέπω τα πράγματα θετικά και αισιόδοξα και στους ανθρώπους να φέρομε ανθρώπινα και φιλικά.

Βέβαια αυτό πολλές φορές θεωρείτε από κάποιους αδυναμία και η εκμετάλευση της σχέσης αυτής δεν αργεί να έρθει .

Παρ’όλα αυτά δεν απαρνούμαι το χαμόγελο και την θετική διάθεση.

 

Εκτός από το εμπόριο έχετε στηρίξει και το θέατρο. Τα τελευταία χρόνια έμπρακτος χορηγός στο φεστιβάλ θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Με τι άλλο ασχολείται ο Γιώργος Τσιακίρης;

Η έγνοια μου τα τελευταία 5-6 χρόνια είναι το για νέο μέλος που μπήκε στην οικογέννεια Τσιακίρη   . Τα 2 πρώτα χρόνια  ήταν η κυοφορία και στην συνέχεια στις 6 του Σεπτέμβρη 2008 ήρθε στη ζωή το δημιούργημα μας., το οποίο δεν άλλο από το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού. Δύσκολη η κυοφορία αλλά πολύ ενδιαφέρουσα η ζωή του στην συνέχεια .

Μέσα από αυτό τον χώρο πολιτισμού προσπαθούμε να αναδείξουμε το μετάξι ,το προιόν που ανάδειξε την πόλη του Σουφλίου τον πολιτισμό και την ιστορία της .

Στηρίζουμε οικονομικά ένα σύλλογο με πολύ ανθρώπινο έργο

τον Σύλλογο Αγιος Βασίλειος που φροντίζει παιδιά με προβλήματα αυτισμού. Επίσης η έγνοια μου για το μετάξι δεν σταματάει εδώ μιας και μαζί με μια ομάδα ατόμων με τις ίδιες ανησυχίες και με την φροντίδα κάποιον ανθρώπων συστήσαμε τον Σύλλογο Φίλων Μετάξης Η Χρυσαλλίδα. Με σκοπό να συλέξουμε όσο το δυνατό περισσότερα από τα αριστουργήματα που κατασκέυασαν οι Σουφλιώτισες τα προηγούμενα χρόνια ώστε αυτά να συντηρηθούν και να παραμείνουν ώστε να τα θαυμάζουν και στο μέλλον.

Το 2011 είναι έτος επιστροφής για αρκετούς στον τόπο καταγωγής τους. Ένας νέος που επιστρέφει στον Έβρο και ειδικότερα στο Σουφλί με τι μπορεί να ασχοληθεί;

Στο Σουφλί εάν κάποιος έχει γη εννοώ κάποια χωράφια και ένα σχετικό χώρο ( κτίσμα 100 τμ ) μπορεί να ασχοληθεί με την σηροτροφία και να έχει ένα καλό εισόδημα . Πιστεύω ότι η προοπτική ανάπτυξης στην επαρχία είναι η ενασχόληση των ανθρώπων με τον πρωτογενή τομέα.

 

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για το επιμελητήριο και ειδικά για τον τομέα σας, τη μεταποίηση.

Ενημέρωση , στους  επιχειρηματίες που δεν έχουν πρόσβαση σε προγράμματα και ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχείρησής τους.

Εξωστρέφεια , επιτέλους να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες  που θέλουν , να συμμετέχουν  σε εκθέσεις του εξωτερικού έτσι ώστε να αυξήσουν τους πελάτες τους δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης της επιχείρησής τους.

Παραεμπόριο,  έλεγχοι κυρίως στις εισόδους της χώρας , στα τελωνεία και σε όλες τις πόλεις ώστε να εξαληφθεί το φαινόμενο του παραεμπορίου  . Προσταεύοντας   τους καταναλωτές από προιόντα αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας.

 

Γνωρίστε το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού: http://www.silkmuseum.gr/