Μπροστά στα έκπληκτα μάτια ατόμων οι οποίοι ανέμεναν επί ώρα να κάνουν rapid test
Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας ταλαιπωρούνται γιατί πολύ απλά δεν τους παρέχεται το δικαίωμα που έχουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης για δωρεάν και καθημερινά τεστ για τον κορονοϊό.
Τις αισθήσεις του έχασε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος την Τρίτη το πρωί βρίσκονταν στο χώρο όπου πραγματοποιούνται rapid test στο κέντρο υγείας Ορεστιάδας.
Ο ηλικιωμένος προφανώς περίμενε για ώρα, όπως και πολλοί ακόμη κάτοικοι της Ορεστιάδας, οι οποίοι για λόγους υγείας, εργασίας, σεβασμού και επιλογής, ήθελαν να κάνουν ένα τεστ.
Στην ηλικιωμένο προσέφεραν άμεσα τις πρώτες βοήθειες γιατροί του κέντρου υγείας, οι οποίοι τον μετέφεραν με τη βοήθεια του προσωπικού εντός του κτηρίου.
Στην Ορεστιάδα όμως, σε αντίθεση με την Αλεξανδρούπολη όπου τα δωρεάν τεστ πραγματοποιούνται κάθε μέρα στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου, τα τεστ πραγματοποιούνται μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη και μόνο για δύο ώρες ανά ημέρα.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός, ταλαιπωρία και απορία.
Γιατί οι κάτοικοι της Ορεστιάδας δεν έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα που έχουν οι κάτοικοι άλλων περιοχών της χώρας;

Το σχόλιο του διαχειριστή του thraki Νεα, για την εικόνα που αντίκρυσε όταν πήγε να κάνει ένα rapid test και οι συνειρμοί του για τους «σωτήρες» του Έβρου, είναι χαρακτηριστικό.

Προχθές πήγα για rapid test στο κέντρο υγείας Ορεστιάδας. Περίμενα πάνω από μιάμιση ώρα γιατί ο ΕΟΔΥ σε αντίθεση με την…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Τομαδάκης στις Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021