Ο  Θανάσης Σιγρέκης υποψήφιος για το επιμελητήριο Έβρου με το συνδυασμό του Χριστόδουλου Τοψίδη «Επιχειρώντας στο Μέλλον», απαντά στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

 

Πολλές φορές υποψήφιος σε διάφορους συλλόγους. Αυτές οι εκλογές όμως διαφέρουν καθώς αφορούν αποκλειστικά τους επαγγελματίες.  Διαφέρουν και ως προς τον προεκλογικό αγώνα;

Και βέβαια διαφέρουν. Διαφέρουν γιατί προέχει το καλό των επαγγελματιών και προσωπικά πιστεύω ότι το επιμελητήριο πρέπει να δώσει βάση ειδικά στους επαγγελματίες του Βορείου τμήματος του Έβρου. Όσο για τον προεκλογικό αγώνα απευθύνομαι κυρίως σε γνωστούς και φίλους, οι οποίοι με γνωρίζουν χρόνια και τους ζητώ όχι απλά να ψηφίσουν, αλλά να στηρίξουν την παράταξή μας και το πρόγραμμά της.

 

Αναφέρεστε στο πρόγραμμα του συνδυασμού. Ποιο σημείο τονίζετε ιδιαίτερα.

Το σημείο του προγράμματος που τονίζουμε παραπάνω είναι το σύστημα με την πιστωτική κάρτα των τοπικών προϊόντων το οποίο θα βοηθήσει πολύ την τοπική αγορά γιατί με την κάρτα θα αγοράζονται ντόπια  προϊόντα από τα τοπικά σούπερ μάρκετ. Πρέπει να αναφέρω ότι μερικά από τα προνόμια της κάρτας είναι το προνομιακό χαμηλό επιτόκιο, η άτοκη περίοδος πληρωμής των 25 ημερών και οι ειδικές εκπτώσεις για αγορές από καταστήματα – επιχειρήσεις με έδρα το νομό Έβρου από 10% και πάνω.

Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού θα βοηθηθούνε πολύ οι επαγγελματίες του Έβρου γιατί θα αναβαθμιστεί το ηλεκτρονικό μέρος του επιμελητηρίου ουτος ώστε να μπορεί να γίνει πιο εύκολη η διεκπεραίωση επαγγελματικών υποθέσεων και παράλληλα θα υπάρχει το ειδικό link που ονομάζεται online σύμβουλος του επαγγελματία που θα ξεκινάει με θέματα από την αρχή της δημιουργίας μίας επιχείρησης μέχρι οτιδήποτε μπορεί να προκύψει για να καταστεί μία επιχείρηση βιώσιμη και καλά οργανωμένη.

 

Ο παράγοντας παράρτημα του επιμελητηρίου στο Βόρειο τμήμα του Έβρου πόσο σημαντικός είναι;

Είναι μεγάλης σημασίας διότι οτιδήποτε δυσκολία και να υπάρξει θα μπορεί με άμεση συνεργασία  τους εργαζομένους στο επιμελητήριο  να διεκπεραιώνεται πιο εύκολα και άμεσα.  Άλλωστε νομίζω ότι το βόρειο τμήμα του νομού δικαιούται αυτό το παράρτημα χωρίς άλλες καθυστερήσεις και αυτό τονίζει εδώ και χρόνια ο Τάκης Τοψίδης.

 

Το τελευταίο διάστημα δειλά δειλά εμφανίζονται Τούρκοι στην αγορά της Ορεστιάδας. Εσείς προσωπικά έχετε δει το «χρώμα της λίρας»;

Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του επιμελητηρίου και σύμφωνα με τις θέσεις του συνδυασμού μας θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε δυνατόν να έρχονται ακόμα πιο πολύ επισκέπτες με διάφορους τρόπους είτε είναι εκθέσεις είτε είναι πολιτιστικά – κοινωνικά δρώμενα, είτε είναι μονοήμερες εκδρομές. Όσο για το θέμα των αγορών το τελευταίο διάστημα από τους Τούρκους υπάρχει κάποια κίνηση αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θα ήθελαν να εισέρχονταν πιο εύκολα στη χώρα μας.

 

Μια και λέμε για τους Τούρκους, ο Έβρος εξακολουθεί να αιμορραγεί οικονομικά λόγω των γειτονικών αγορών;

Βεβαίως .

 

Ποια είναι η πρόταση σας για να σταματήσει το φαινόμενο αυτό;

Το θέμα είναι ότι υπήρχαν κατά καιρούς πολλές ενέργειες και μέσω των επαγγελματικών συλλόγων και πιστεύω και μέσω του επιμελητηρίου για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Είναι μία δύσκολη περίπτωση η οποία ότι και να γίνει πιστεύω ότι θα είναι ένα πλήγμα για τον τόπο μας. Εκτός αν αναβαθμιστούν οι αγορές των γειτονικών χωρών όπως η δικιά μας και παύσουν πλέον οι συντοπίτες μας να κατευθύνονται αγοραστικά προς αυτές τις χώρες. Με λυπεί πολύ το φαινόμενο και πιστεύω ότι μέσα από καλή συνεργασία μ’ όλους τους φορείς, εμπορικούς συλλόγους επιμελητήριο πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί μία λύση η οποία θα είναι προς όφελος της τοπικής αγοράς.

 

Βιογραφικό Θανάση Σιγρέκη

Γεννήθηκα το 1970

Τελείωσα το γενικό λύκειο.

Μετά την αποφοίτησή μου, εργάστηκα ως εποχικός στο εργοστάσιο ζάχαρης  για τρία χρόνια και το 1995 άνοιξα την επιχείρησή μου. Μέχρι σήμερα ασχολούμαι με τον τομέα τον ρολογιών (επισκευές πωλήσεις) και την πώληση ασημένιων κοσμημάτων.

Είμαι γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Ορεστιάδας και ταμίας στον αθλητικό όμιλο Ορεστιάδας.

 

 

Γνωρίστε από κοντά τον Θανάση Σιγρέκη στο κατάστημα που διατηρεί στην οδό Αδριανουπόλεως 125 στην Ορεστιάδα