Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Κοσμήτορας των σχολών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα Σπύρος Κουτρούμπας είναι ο καθηγητής που θα ήθελαν να έχουν πολλές πόλεις
Όταν ανέβηκε στο Βήμα της συγκέντρωσης για τη μη επέκταση δομών στην Ορεστιάδα, τα είπε όλα σε ενάμιση λεπτό.
Ο Κοσμήτορας της σχολής επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ Σπύρος Κουτρούμπας έδωσε τον πραγματικό παλμό που επικρατεί στον Έβρο και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, όσον αφορά στην ανάπτυξη του Έβρου και των πανεπιστημίων της Ορεστιάδας που ακόμη περιμένουν τουλάχιστον ακόμη ένα τμήμα. . .

Στην ομιλία του ο κ. Κουτρούμπας τόνισε:
«Η επέκταση των δομών για τους μετανάστες στερείται κάθε λογικής, λαμβάνοντας υπόψιν τη γεωγραφική θέση της περιοχής μας. Αλλά και μόνο η συζήτηση για την όποια επέκταση, δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή μας και διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου μας. Τα προβλήματα αυτά σχετίζονται με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των φοιτητών της σχολής μας, αλλά και την προσέλκυση νέων φοιτητών στα τμήματα του πανεπιστημίου που εδρεύουν στην Ορεστιάδα. Η πολιτεία οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς καθυστέρηση. Σήμερα όχι αύριο. Δεν πρέπει να αφήσει αυτό το δίκαιο αίτημα να σέρνεται και οφείλει να δείξει το ίδιο γρήγορα αντανακλαστικά στο αίτημά μας για ίδρυση νέων τμημάτων του πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα (θερμά χειροκροτήματα), γιατί μόνο έτσι θα ενισχυθεί και θα θωρακιστεί η περιοχή μας. Καλό αγώνα και με τη νίκη«.

Η νίκη λοιπόν, δεν είναι μόνο η απόσυρση των σκέψεων της κυβέρνησης. Είναι η απόδειξη ότι ενδιαφέρεται για τον Έβρο με την ανάπτυξη των πανεπιστημιακών σχολών.
Στην Ορεστιάδα, τη βορειότερη ελληνική πόλη, που της στερούν τα εργοστάσια, το αεροδρόμιο, την πανεπιστημιούπολη.
Ο λαός της Ορεστιάδας είπε ΟΧΙ και ο Κοσμήτορας μένει στην περιοχή και αγωνίζεται, όχι για να πάρει τη μεταγραφή του σε άλλα κεντρικά πανεπιστήμια, αλλά για να μεταγράψει την ιστορία της ανάπτυξης του τόπου.