ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 22/2 -28/2 2021

Μπλουζ με Σφιγμένα Δόντια

Δευτέρα, 22/2 στις 23:00

Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία του Ροβήρου Μανθούλη με τους: Μπι Μπι Κινγκ, Αμέλια Κορτέζ, Όνικα Λι, Ρόλαντ Σάντσεζ (1972). Ένα μείγμα ντοκιμαντέρ και μυθοπλασί­ας, πάνω στη μουσική κουλτούρα των μπλουζ. Συνεντεύ­ξεις, συναυλίες και προσωπικές εξομολογήσεις γνωστών μπλούζμεν συμπλέκονται με μια απλή ερωτική ιστορία, αποτυπώνοντας μοναδικά την κοινωνική και ταξική διά­σταση της αφροαμερικανικής λαϊκής μουσικής.

Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα

Τρίτη, 23/2 στις 23:00

Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Τομ Μπρίσλεϊ. Η ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επι­χρωματισμένα, σπάνια, οπτικοακουστικά αρχεία.

Η Κραυγή ενός Ανθρώπου

Τετάρτη, 24/2 στις 00:00

Γαλλοβελγική ταινία (2011), σε σκηνοθεσία Μαχαμάτ – Σαλέχ Χαρούν με τους: Γιουσούφ Τζαορό, Ντιουκουντά Κομά. Ο 60χρονος Άνταμ, πρώην πρωταθλητής κολύμβη­σης και νυν υπάλληλος σε ξενοδοχείο, έρχεται αντιμέτω­πος με τον εμφύλιο πόλεμο, που ταλανίζει το Τσαντ. Αντι­πρόσωποι της κυβέρνησης απαιτούν απ’ αυτόν ή να τους δώσει χρήματα ή κάποιον συγγενή του σε μάχιμη ηλικία, για να αντιμετωπίσει τους ένοπλους αντάρτες. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών.

Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 25/2 στις 23:00

​Συζήτηση με εκπροσώπους των κομμάτων για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, την πορεία των δημοσίων εσόδων και τα κόκκινα δάνεια.

Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Παρασκευή, 26/2 στις 21:00

Δραματική σειρά οκτώ επεισοδίων, ρωσικής παραγωγής, που βασίζεται στην ασυνήθιστη ζωή του μυστηριώδους και τραγικού Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Πασίγνωστος στους λογοτεχνικούς κύκλους, ο Ντοστο­γιέφσκι υπήρξε επίσης πάμφτωχος. Καταφρονημένος από την εξουσία, απολάμβανε τη χάρη της ανεξαρτησίας.

Η Κυρία Χωρίς τις Καμέλιες

Παρασκευή, 26/2 στις 22.00

Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Μικελάντζελο Αντονιό­νι με τους: Λουτσία Μποζέ, Τζίνο Τσέρβι, Αντρέα Σέτσι (1953). Ένας κινηματογραφικός παραγωγός ερωτεύεται μια όμορφη πωλήτρια, την παντρεύεται και της υπόσχεται λαμπρή καριέρα στο σινεμά. Η πραγματικότητα, όμως, θα αποδειχτεί πολύ διαφορετική.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 27/2 στις 19:00

Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπαμπι­νιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, που αναδεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέ­σεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων

Σάββατο, 27/2 στις 20:00

Το 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων που έλαβε χώρα στο Μέτσοβο το 2018 και διοργανώθηκε από την Πανελ­λήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Σάλβο

Σάββατο, 27/2 στις 23:00

Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα με τους: Σαλέχ Μπακρί, Σάρα Σερα­γιόκο, Λουίτζι Λο Κάσκιο (2013). Ο Σάλβο είναι ένας ε­κτελεστής της Σικελικής Μαφίας, ο οποίος αναλαμβάνει να βγάλει από τη μέση έναν αντίπαλό του. Μάρτυρας της δολοφονίας, όμως, θα γίνει η τυφλή αδελφή του θύματος, στην οποία ο Σάλβο χαρίζει τη ζωή, κρύβοντας την αλή­θεια από το αφεντικό του. Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτι­κής του 66ου Φεστιβάλ Καννών.

Παιχνίδι Πολέμου

Κυριακή, 28/2 στις 17:30

Σουηδική ταινία του Γκόραν Καπετανόβιτς με τους Λοκ Χελμπεργκ, Εμίλιο Σίλβα, Μαλίν Λίβανον (2017). Ο Μάλ­τε είναι 11 χρόνων και μοναχικός. Στα παιχνίδια στρατηγι­κής, όμως, είναι άπιαστος και στήνει πάντα το καλύτερο σχέδιο. Όταν μετακομίζει με την μητέρα του σε μια νέα γειτονιά, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σύγκρουση ανάμε­σα σε δύο παιδικές «συμμορίες». Θέλοντας να μπει στον κύκλο των παιδιών, θεωρεί πως είναι ευκαιρία να εφαρμό­σει τις στρατηγικές του σε ένα «παιχνίδι πολέμου» πραγ­ματικών διαστάσεων.

Όπερα: Βυθισμένη Καμπάνα
Κυριακή, 28/2 στις 22:00

Η «Βυθισμένη Καμπάνα» του Οτορίνο Ρεσπίγκι αποτελεί
σταθμό στη σύγχρονη ιστορία της Όπερας, αλλά και συνάμα μια συναρπαστική μουσική διείσδυση στο πεδίο των πνευμάτων της φύσης, που κινούνται στο μεταίχμιο μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Μια σπουδή μεταξύ των αντιθέσεων μονοθειστικών και πανθειστικών τάσεων και μια εμβάθυνση στις ρίζες των ψυχικών μεταβολών.
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Κακαβελάκης

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/