Σκέψεις να ενταχθούν από τον Βελόπουλο, τον Τζήμερο μέχρι και τον Κασιδιάρη, φαίνεται ότι είναι πολλοί νεοδημοκράτες του Έβρου, βλέποντας ότι η στάση της κυβέρνησης απομακρύνεται από τα χαρακτηριστικά της Νεάς Δημοκρατίας που τη συνδέουν με τον Έβρο.
Όπως είχε γίνει στο παρελθόν όπου μαζικά ψηφοφόροι αποχωρούσαν από τη Νέα Δημοκρατία και στήριζαν φανερά τον Καμμένο και τη Χρυσή Αυγή, έτσι δείχνει και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα το τελευταίο διάστημα.
Τον Μάϊο του 2012, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν αποσπάσει το 11,6% και η Χρυσή Αυγή το 6,09%, με τη Νέα Δημοκρατία να μην μπορεί να ξεπεράσει το 28,75%, ποσοστό που θα κάνουν δεκαετίες να το ξεχάσουν.
Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ήταν συνδεδεμένο με την πολιτική που είχε εφαρμόσει στον Έβρο, σε μία εποχή όπου όλοι ετοιμάζονταν για την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, με τους Εβρίτες να μην στρέφονται στον Τσίπρα, αλλά να απορρίπτουν με πάθος τη Νέα Δημοκρατία.
Το 2021, οι επιλογές του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος με τη στήριξη της κυβέρνησης ακόμη μιλάει για επέκταση του Φυλακίου, έχουν κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αν ήταν μόνο θέμα Έβρου, ίσως ο Μητσοτάκης να μην υπολόγιζε το κόστος για έναν μόνο νομό.
Τα πράγματα όμως πλέον έχουν ξεφύγει από τη γεωγραφική περιοχή της Θράκης, καθώς έχει γίνει πλέον πανελληνίως γνωστό το τι επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση στα σύνορα, με τα επιχείρημά της να μην πείθουν, καθώς οι αντιφάσεις είναι χαρακτηριστικό των επιχειρημάτων της.

Από τη μία λέει φυλάμε τα σύνορα και από την άλλη αναιρείται όταν ψάχνει δικαιολογία για έκτακτο γεγονός. Μάλιστα ενώ ο Μηταράκης μιλάει για επέκταση δομών με στόχο να φιλοξενούνται 1500 άτομα, μόνος του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ότι στο Φυλάκιο έχουν φιλοξενηθεί κατά διαστήματα 1200 άτομα. Άραγε λοιπόν προς τι η επέκταση όταν τώρα μένουν λιγότεροι από 200;

Πολλοί Εβρίτες ψηφοφόροι το δηλώνουν ανοιχτά, ότι θα χαιρετίσουν όχι προσωρινά αλλά μόνιμα τη Νέα Δημοκρατία, ενώ πολιτευτές ήδη ανοίγουν διάλογο με κόμματα όπως Ελληνική Λύση, Νέα Δεξιά, Δημιουργία Ξανά, αλλά και το Έλληνες για την Πατρίδα.
Μάλιστα ο Βελόπουλος, επενδύει πάρα πολλά στον Έβρο και ψάχνει ακόμη και άτομα που μπορούν να πολιτευτούν με το κόμμα του, αλλά να θεωρούνται κεντρώοι στην κοινή γνώμη. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι όσοι συμμετείχαν με τη Χρυσή Αυγή είτε σε ψηφοδέλτιο για τον Έβρο, είτε σε ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή.
Μ’ αυτόν τον τρόπο και το προφίλ του κόμματός του αλλάζει και τρυπάει δεξαμενές άλλων.
Με την απλή αναλογική να δίνει το δικαίωμα σε βάσιμες ελπίδες εκλογής βουλευτή σε κάθε κόμμα που θα μπει στη βουλή, πολλοί πρώην πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας που έχουν στόχο να μπουν οι ίδιοι ή άτομα που περιβάλλοντός τους στο κοινοβούλιο, θα έκαναν με μεγάλη ευκολία το βήμα προς τον Βελόπουλο ή τον συνασπισμό Τζήμερου – Κρανιδιώτη.
Ακόμη και στο κόμμα του Τράγκα δεν αποκλείεται να δούμε υποψηφίους πρώην φανατικούς νεοδημοκράτες, καθώς οι θέσεις στα ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων, θα γεμίσουν με εξαιρετικά μεγάλη ευκολία.

Τις αντιδράσεις, όσο κι αν επιχειρούν στη Συγγρού να τις υποβαθμίσουν, τις ζύγισαν και τώρα μέσω διαρροών προσπαθούν να αλλάξουν το κλίμα. Όσο πιο νωρίς πάρουν ξεκάθαρη θέση τόσο πιο καλά γι’ αυτούς, καθώς αν το μαζέψουν τώρα και οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο, κάτι θα σώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση, το 28,75% του 2012, θα το θεωρούν πολύ μεγάλο ποσοστό. . .