Στο thraki Νεα, έφτασε πριν λίγες ώρες το παρακάτω κείμενο από αναγνώστη μας, το οποίο και δημοσιεύουμε.

Όταν η ιστορία σε επιλέγει,
Αποδεδειγμένα η ζωή προσφέρει στον καθέναν μία μοναδική φορά για να αποδείξει ποιος είναι και πιο το ποιόν του. Η ιστορία επιλέγει και ΔΕΝ επιλέγεται. Επιλέγει ηθικές αρχές, επιλέγει πρόσωπα, πρόσωπα τα οποία θα διαχειριστούν μία κρίσιμη κατάσταση και τους δίνεται η δυνατότητα να συνδέσουν το όνομα και την υστεροφημία τους διαχρονικά θετικά ή αρνητικά.
Οι θεσμικοί φορείς του νομού Έβρου επιλέχθηκαν χρονικά να διαχειριστούν το κρίσιμο ζήτημα που ακούει στο όνομα «ΦΥΛΑΚΙΟ». Η κρίσιμη στιγμή έφθασε για να αποδείξουν το ποιόν τους και να τιμήσουν περίτρανα τον θεσμικό τους ρόλο μέσα από ασύμμετρες και αόρατες πιέσεις.
Γνωρίζουν πολύ καλύτερα από το καθέναν μας πως η θεσμική διαδρομή τους προήλθε μέσα από Εβρίτικα μονοπάτια και Εβρίτικα χέρια εμπιστοσύνης και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουν την κατάλληλη στιγμή.
Επιλέχθηκαν για να περιφρουρήσουν την Ελληνική κυριαρχία της περιοχής, επιλέχθηκαν για να δομήσουν και να θεμελιώσουν σκαλοπάτια για τις επόμενες γενιές του τόπου και να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην επιβίωση του νομού και όχι απλά για να δημιουργήσουν στιγμιαία νότια χαμόγελα.
Η Ιστορία σας επέλεξε Κύριοι, το πρόσημο της επιλογή σας είναι ακόμη δικό σας,
ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ από τα ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΜΑΣ, επιλέξτε σωστά, επιλέξτε ΕΒΡΙΤΙΚΑ.
ΕΝΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΒΡΙΤΗΣ